ШАНОВНІ ПРИДНІСТРОВЦІ!

Вітаю вас з 33-ю річницею утворення Придністровської Молдавської Республіки!
Доленосний 1990 рік – це час кардинальних змін і глибоких трансформацій, пов’язаних і з розпадом Радянського Союзу. Це час, коли кожен придністровець, усвідомлюючи відповідальність перед майбутніми поколіннями, брав активну участь у долі Батьківщини.
Після проведення місцевих референдумів 2 вересня 1990 року на II з’їзді депутатів усіх рівнів проголошення утворення Придністровської Молдавської Радянської Соціалістичної Республіки стало історичним вибором придністровського народу для захисту своєї свободи та незалежності, за мирний розвиток молодої держави.

Через 33 роки ми твердо переконані у правоті та справедливості зробленого тоді вибору, ми з вдячністю і великою повагою згадуємо тих, хто не побоявся стати на шляху молдовського націоналізму і відстояти республіку в той складний час.

Обравши шлях мирного розвитку, шлях забезпечення самодостатності в побудові своєї держави, придністровський народ продемонстрував громадянську, політичну і правову зрілість, відстоюючи демократичні цінності, будуючи суверенну, незалежну і правову державу.

Придністровська Молдавська Республіка прихильна до виключно мирного розвитку і вирішення наявних регіональних розбіжностей шляхом переговорів. З моменту заснування наша держава сумлінно виконувала і продовжує виконувати взяті на себе міжнародні зобов’язання.
Переконаний, що альтернативи мирному врегулюванню відносин з Республікою Молдова немає і не може бути.

Шановні придністровці! За 33 роки ми досягли чималих успіхів у різних галузях. Динамічний розвиток економіки, освіти, науки, культури, медицини, всієї соціальної царини й надалі залишатиметься пріоритетом.

Разом ми зможемо подолати всі виклики, перебороти всі теперішні труднощі.
Від щирого серця бажаю нашій державі миру і процвітання, а придністровцям – здоров’я і добробуту!
Зі святом!

Президент
В. КРАСНОСЕЛЬСЬКИЙ