Транспортники республіки – для блага громадян

Відкрите акціонерне товариство (ВАТ) «Автостанції Придністров’я» увійшло до списку організацій, що беруть участь у республіканському конкурсі «Придністровська якість» у номінації «Послуги».


Про діяльність установи, яка виконує дуже важливу функцію для покращання життя громадян нашої країни, членам експертної комісії розповіла в. о. директора автостанції Валерія Євдокимова, яка за посадою є начальником відділу організації перевезень, а у відсутність директора несе відповідальність за все підприємство.

ВАТ було створене у 2000 році шляхом реорганізації. Нині воно складається з 15 підрозділів та є єдиним оператором республіканських автоперевезень. У кожному підрозділі є свій начальник, з яким столичне підприємство підтримує постійний зв’язок. Це досягається за допомогою відеокамер, установлених у приміщеннях всіх міських автостанцій і на перонах. Завдячуючи цьому нововведенню, спеціалісти ВАТ цілодобово відстежують ситуацію у своїх колег на місцях, бачать, як виконується графік, чи вчасно відправляється транспорт тощо.

Товариство співпрацює з придністровськими та іноземними (молдавськими) перевізниками. Щодня безперебійно здійснюються рейси за 108 маршрутами, з них: 54 – приміськими, 12 – міжміськими, 42 – міжнародними. Вартість проїзду з початку кожного нового року визначається фахівцями Міністерства економічного розвитку ПМР. Іноземні водії (транспортники Респуб-
ліки Молдова) керуються своїми цінами.

У відділі, очолюваному Валерією Іванівною, сформовано програмну мережу, за допомогою якої підтримується постійний зв’язок з Мінекономрозвитку, перевізниками, та з усіма автостанціями.
На великий монітор, розміщений на стіні, виведені камери всіх автостанцій республіки – від Кам’янки до Дністровська та Первомайська. Камери спостережень встановлені й у диспетчерських пунктах, що допомагає відстежувати роботу касирів та пасажирів.

«У разі виникнення якихось конфліктних ситуацій, ми можемо переглянути збережені архівні записи й оперативно сприяти розв’язанню спірних питань, що іноді трапляються», – поділилася в. о. директора.

Валерія Євдокимова

Валерія Євдокимова розповіла членам комісії, що до пандемії коронавірусу автостанція співпрацювала з понад 60 іноземними транспортниками, але через нерентабельність маршрутів ділові стосунки з ними припинилися. Тепер установили партнерські відносини з майже 40 перевізниками. За 9 місяців цього року лише по республіці перевезено близько 200 тисяч пасажирів.

Мають неабияку популярність у придністровців автобусні маршрути Тирасполь – Москва (відбуваються щодня, крім четверга й неділі), та Рибниця – Москва (щовівторка). Вони здійснюються транспортною компанією Bon Voyage. Замовити квиток можна онлайн та попереднім бронюванням.

Фахівці відділу сертифікації Інституту технічного регулювання та метрології, а також представники ТПП і столичної держадміністрації, які входять до складу комісії, ознайомилися з наданими документами: перевірили якість операторських послуг, наявність сертифікатів відповідності на паливно-мастильні матеріали, заповнили необхідні протоколи. Тепер автостанція чекатиме результатів підбиття підсумків, які відбудуться в грудні поточного року.

До речі, спеціалісти «Автостанції Придністров’я» працюють над розробкою програми продажу квитків у режимі онлайн, розповсюджують інформацію про своє підприємство та його послуги в месенджерах та соцмережах: Фейсбук, ВКонтакте, ОК, Інстаграм.


Уляна БОНДАРЧУК.

Фото автора (члени комісії. Праворуч Валерія Євдокимова).