У Рибниці ремонт – під контролем

Доріжки, бруковані плиткою, оновлена покрівля, сучасна сантехніка, металопластикові вікна… Рибницький дитячий садок комбінованого виду № 19 цього року кардинально змінився. Усе це стало можливим завдяки Фонду капітальних вкладень, у рамках якого здійснений ремонт.


На сьогодні навчальний заклад відповідає всім вимогам дошкільного розвитку малюків. Дитячий садок відвідують понад 100 діточок та 56 учнів початкової ланки ЗОШ № 5. Належні умови для навчання і комфортного відпочинку дітям різного віку цілком забезпечені.

Дитсадку комбінованого виду № 19 виповнилося 40 років. За весь час тут уперше відбулися такі радикальні перетворення. Тепер у кожній групі замінено унітази, раковини, віконні блоки, в харчоблоці – нові змішувачі та система водовідведення. Групові кімнати стали затишнішими та сучаснішими, навчатися і гратися тут одне задоволення.

Як зазначила завідувач дитсадка Олена Броничан, погодні умови надали можливість упевнитися в якості виконаних робіт. «Ні дощі, ні вітер не зірвали, не пошкодили дах. Вікна та двері витримали натиск негоди. Витоку води у зв’язку з поривом труб теж не спостерігалося. Співробітники, вихованці та їхні батьки задоволені перетвореннями в садку. Тут проведений великий обсяг робіт: замінені вікна, вхідні двері, відремонтована система водопостачання та водовідведення – створені всі умови для функціонування закладу», – констатувала Олена Опанасівна.

Перевірити якість ремонту та цільове використання бюджетних коштів прибула комісія Загальнопридністровського народного форуму.

Нагадаємо, що з 1 грудня комісії Загальнопридністровського народного форуму та Громадської палати перевіряють ремонти по всій республіці, як це роблять уже кілька років за дорученням Президента. У списку перевірок у Рибниці – десяток об’єктів, зокрема дитячий садок, парк, дороги та тротуари.

Контроль здійснювали заступник глави держадміністрації Рибницького району та м. Рибниці з будівництва Олександр Тищенко, голова Громадської ради Рибницького району та м. Рибниці Тетяна Рак, заступник голови Рибницького територіального відділення ЗНФ Людмила Микитас, начальник відділу капітального ремонту і технічного обслуговування Рибницького УНО Валерій Яцинюк, директор ТОВ «Монттехсан-Строй» Сергій Батир, виконроб ТОВ «Доброва» Андрій Махницький.

Члени комісії детально оглянули виконаний ремонт у кожному блоці освітнього закладу, а також територію навколо нього, зафіксували кількість встановленого сантехобладнання, поспілкувалися зі співробітниками дитячого садка. Особливу увагу приділили приміщенням, де безпосередньо перебувають діти, та харчоблоку.

За підсумками огляду Людмила Микитас звернула увагу на той факт, що плиткою вимощена не вся територія дитячого садка, господарський двір залишився в непривабливому стані. Оскільки туди завжди під’їжджають великовантажні машини з продуктами, необхідно покращити покриття і цієї ділянки. «Такі зауваження будуть відображені в акті, й надалі їх доведеться усунути», – наголосила Людмила Василівна.

Загалом комісія вирішила, що роботи виконані задовільно.


Галина БЕРЕЗНИЦЬКА.

Фото: ryno.idknet.com.