Шановні ветерани війни в Афганістані! рідні та близькі учасників бойових дій!

15 лютого 1989 року завершилося виведення радянських військ з Афганістану. Десять років Радянський Союз надавав інтернаціональну допомогу афганському народу, сприяючи припиненню поширення екстремістських сил на свою територію. Відтоді минуло 35 років, а вірність обов’язку радянських воїнів живе і житиме в пам’яті вдячних нащадків.

Через горнило афганської війни пройшли тисячі людей, серед яких були військовослужбовці та військові фахівці, освітяни, працівники культури, охорони здоров’я, соціальної галузі. За десять років Радянським Союзом на території Афганістану було споруджено об’єкти цивільної інфраструктури – будинки, лікарні, школи, заводи, автомобільні дороги та мости, які стали частиною стабільного соціально-економічного розвитку афганської держави.

Серед воїнів-інтернаціоналістів були й уродженці Придністров’я, які мужньо і самовіддано дотримувалися військової присяги та традицій бойового братства. Ми схиляємо голови перед пам’яттю тих, хто не повернувся з Афганістану, славимо тих, хто гідно і чесно служив і продовжує служити на благо Батьківщини.

Саме ви, шановні воїни-інтернаціоналісти, завжди були і залишаєтеся надійною опорою держави у вихованні молодого покоління, робите великий внесок у зміцнення безпеки нашої держави, ніколи не відступите перед викликами та загрозами.

Висловлюю щиру подяку за вашу високу громадянськість, за вашу працю. Від щирого серця бажаю вам міцного здоров’я, добробуту, миру і всього доброго!


Президент Вадим КРАСНОСЕЛЬСЬКИЙ

Фото прес служби Президента.