А жінці так пасують квіти

Один із найкращих способів виказати своє ставлення до людини – подарувати букет квітів. Це може бути композиція з декількох красиво оформлених тюльпанів або ж пишний букет. Засновниця магазину «Fan-fan tylpan» Юлія Бабой розповіла про головне свято в житті флористів і жінок – 8 Березня.


Букет – це теж мова спілкування. Ним можна виразити любов і повагу, привітати, вибачитися, запропонувати стосунки, нагадати про себе і просто піднести настрій дорогій вам людині.

Скрізь і завжди квіти були символом ніжності, гармонії та краси. Згадайте, як приємно бачити усмішку на обличчі коханої людини, коли ви даруєте букет. І дуже важливо вміти правильно вибрати квіти, щоб передати свої почуття. В цьому розберемося разом із досвідченим флористом.

Юлія як підприємець реалізує квіти вже чотири роки. До цього вона упродовж деякого часу складала букети для рідних та близьких. Жінка зізнається, що справжню любов до цієї справи відчула в процесі роботи. Чим більше вона поринала у світ квітів і вивчала особливості їх зберігання, тим більше починала бачити в цьому щось більше.
На її думку, щоб надати емоціям новизну, необхідно дотримуватися принципу сезонності. Усім відомий тренд на червоні троянди, що раніше дарували цілий рік і з будь-якої нагоди, довів, що перенасиченість негативно впливає на ставлення людей до квітки. Так червона троянда, свого часу оспівана Шекспіром, поетично заримована у віршах «Ромео та Джульєтти», стала банальним подарунком.

«Люди, нарешті, дійшли розуміння сезонності квітів. У новорічне свято покупці віддають перевагу композиціям з ялинковими гілочками, червоними трояндами та декоративними ягодами. Восени всі хочуть придбати гортензії та хризантеми. Навесні ж клієнти, звичайно, йдуть за тюльпанами. Саме до 8 березня з’являється це диво. Все ж таки весна – надзвичайно бажана, довгоочікувана пора року», – зазначає засновниця квіткового магазину.

Усі жінки без винятку люблять романтику і високо цінують чоловіків, які дарують позитивні емо-
ції, радують квітами. Однак і тут настали зміни.

Флористи зазначають, що в останні кілька років помітна тенденція, коли жінки частіше стали дарувати квіти одна одній. Тепер добрим тоном вважається прийти на ділову зустріч чи на каву з подругою з невеликим букетом-компліментом. Бувають дні, коли квіти є обов’язковим подарунком, а не просто гарним жестом.

 «8 Березня слід вважати найголовнішим святом у житті флориста і досить приємним днем для всіх жінок. Такий собі напружений, щасливий та хвилюючий сезон. Ми готуємося до нього весь рік. Саме цією датою відміряємо його новий етап. Це щось на зразок Нового року, тільки у світі квітів», – наголосила Юлія.

Про те, яким квітам віддають перевагу цього дня, питання навіть не постає. Тут усе зрозуміло: тюльпани – всьому голова. Розвіюючи ще один міф про дорожнечу квітів, поспішаємо зазначити, що і в цьому напрямі індустрія давно пішла вперед.

У магазині «Fan-fan tylpan» вам красиво оформлять навіть одну квітку. Відмова від целофану, вибір на користь матового обгорткового паперу пастельних відтінків, атласних стрічок, фірмових етикеток та невеликих листівок – це шлях, який квіткарка Юлія вибрала для власного магазину. І не прогадала. Велика кількість постійних клієнтів та безліч позитивних відгуків в Інстаграм підтверджують це.

«Роль флориста у виборі квітів та складанні букетів надзвичайно важлива. Я закликаю всіх сміливіше спілкуватися зі спеціалістами. Повірте, вас уважно вислухають і візьмуть до уваги побажання та фінансові можливості. У магазин можна прийти з фотографією вподобаного букета або пояснити переваги вашого бачення на словах. У будь-якому випадку спілкування веде до позитивного, до кращого результату», – зазначила ідейна натхненниця квіткового раю «Fan-fan tylpan».

У такій роботі часом не обходиться і без милих романтичних історій. Флорист магазину Анастасія Тануркова працює за цією спеціальністю вже два роки, та впродовж її професійної діяльності лише кілька людей під час замовлення букета ділилися особистими, зворушливими історіями.

«Це велика рідкість, тому надзвичайно приємно зустріти відкритих людей. У моїй роботі важливо дізнаватися про якісь деталі, характер того, кому даруватимуть букет, або про почуття того, хто його вручить. Інколи нам показують сторінки в Інстаграм і просять скласти букет, відповідно до образу людини. Це також значно полегшує роботу», – пояснила Анастасія.

Усі бажання, почуття та емоції можна виразити букетом. Найголовніше, про що слід сказати, – для квітів не потрібна нагода. Скоріше навпаки. Ви можете подарувати їх у будній день, після роботи або суботнього вечора. Від цього вони стануть ще ціннішими та приємнішими.


Марина СОВА.