Спадкоємці славного минулого. Патріот-2024

Молоді люди – майбутнє республіки. Що ж може надихнути їх бути патріотами та дбайливими хранителями національної пам’яті?


Конкурс «Патріот-2024»! Адже це не тільки спортивний захід, а й можливість молодому поколінню проявити витримку і стійкість.

У Тирасполі відбувся фінал республіканських змагань зі стрільби з пневматичної гвинтівки. Всього у змаганнях взяли участь 26 команд і 130 учнів з усіх міст і районів Придністров’я. Організаторами виступили Міністерство просвіти та Міністерство оборони. З вітальним словом під час урочистого відкриття до юних патріотів звернулася заступник міністра просвіти Наталія Солдатова. Вона побажала їм дотримуватися здорової конкуренції, шанувати принципи чесних змагань.

По завершенні урочистої частини група учнів вирушила на Меморіал Слави для покладання квітів. Це важлива складова збереження пам’яті про подвиги видатних предків.

«Патріот-2024» – різноманітна подія з великою кількістю локацій. Майже одночасно стартували змагання у влучності стрільби. У тирах столичної гуманітарно-математичної гімназії та Тираспольського Суворовського військового училища почалися стрільбища.

Паралельно в ПДЮТ «Спадкоємці перемог» організували виставку раритетної зброї. Багато експонатів часів ВВВ викликали підвищений інтерес молоді. Їм було цікаво послухати, з якими труднощами та особливостями ведення бою доводилося стикатися солдатам того історичного періоду. Для всіх охочих показували художні фільми про трагічні події 1941–1945 років.

На спортивних майданчиках Катерининського парку показові виступи продемонстрували військовослужбовці Роти почесної варти та інших військових підрозділів оборонного відомства. Змагальна частина конкурсу завершилася святковим концертом і врученням заслужених нагород.

Перше місце серед організацій загальної середньої освіти вибороли учні Суворовського училища. В них 411 балів. Друге місце, з невеличким відривом усього в один бал, завоювала збірна Тирасполя. Третіми стали представники Рибницького району, які набрали 389 очок.
Одинадцятикласниця Катерина Бондарчук стала єдиною дівчиною, яку відзначили індивідуально. Вона набрала 87 очок і посіла друге місце в особистому заліку.

«Я займаюся стрільбою з 7-го класу. Моїм наставником є викладач ПВП Рашид Юмашев. Сьогоднішній показник – мій найкращий результат. Я хочу і надалі вдосконалювати свої результати і для себе, і для команди. Мій приклад підтверджує, що добре стріляти можуть не тільки чоловіки. Мене особливо вразили виступи військовослужбовців, РПК і кадри військових фільмів», – поділилася учениця МОЗ «ТСШ-К 12» Катерина.


Марина СОВА.

Фото автора.