Великоднє послання

Улюблені у Господа всечесні отці, боголюбні ченці та черниці, благочестива паство богохранимої землі Придністровської!

У світлій духовній радості ми знову зустрічаємо світозоре, урочисте і радісне свято Воскресіння Христового.

Немає більш радісної для нас, християн, істини, більшої події людської історії, як преславне Воскресіння з мертвих Господа і Спасителя нашого Ісуса Христа. Воскреснувши з мертвих, Ісус Христос «…вже не вмирає: смерть не має вже над Ним влади».

Воскрес Христос – і життя живе. Воскрес Христос – і жодного мертвого у труні. Бо Христос, воскреснувши з мертвих, започаткував воскресіння всіх померлих.

Величаючи та прославляючи воскресіння Господа з труни, Свята Церква вчить, що силою Воскреслого Христа Спасителя нашим мертвим тілам належить «вбратися в безсмертя», що поховається «тіло душевне», але воскресне «тіло духовне» і «…воскреснуть мертві нетлінними, а ми змінимося». І, «…коли мертві почують голос Сина Божого, почувши, оживуть».

Дароване нам Господом нетління є невичерпним джерелом нашої великодньої радості: «Смерті святкуємо умертвіння, пекла руйнування, іншого, вічного життя початок». З радістю і тріумфуванням про Воскреслого Господа Ісуса ми всіх вітаємо пасхальним вітанням:

ХРИСТОС ВОСКРЕС! ВОІСТИНУ ВОСКРЕС!

Улюблені у Господа боголюбні пастирі, чесне чернецтво і богобоязні богомольці, щиро вітаю вас зі світлим і рятівним святом Святої Пасхи й молитовно бажаю вам від Воскреслого Господа благодатної допомоги в житті, у справах і трудах ваших.

Споглядаючи світлий Лик Воскреслого Спасителя, принесемо Йому нині наші щирі молитви у почутті благоговійної любові. Будемо просити у Господа допомоги в доброму проживанні за Його заповідями, щоб бути вірними чадами Божими та зберігати у святості й непорочності як наші душі, так і тіла наші, які є храмами Святого Тіла і Пречистої Крові Христової та яким призначено воскресіння для життя вічного.

Хай пошле Господь усім нам великі й багаті милості та сподобить нас по закінченні днів наших удостоїтися на «новій землі» й під «новим небом» у радості небесній з усіма святими прославляти Бога та оспівувати Пасху Христову, вічну і рятівну.
«Благодать Господа нашого Ісуса Христа з вами. Амінь!» (1 Фес. 5:28).

САВА, архієпископ Тираспольський і Дубоссарський. Великдень Христовий 2024 р., град Тирасполь.