Бути ближчими до людей через віртуальний світ

Iнтернет-майданчик для спілкування із зовнішнім світом з’явився у Спілки журналістів Придністров’я завдяки спеціалістам ДУ «Приднестровская газета» у тандемі з Мінцифри. Його приурочили до 30-річчя організації.


Подія відбулася в конференц-залі установи в присутності заступника міністра профільного відомства Максима Кравця, директора Юрія Трифонова, представників ЗМІ, Спілки письменників, окремих державних та громадських організацій, які мають давні контакти з організацією та співпрацюють з нею.

Юрій Олексійович пояснив появу такого подарунка:

■ «За всі 30 років існування Спілки журналістів ПМР у цієї громадської організації не було цифрового майданчика, на якому вона була б представлена і де можна було б ознайомитися з тією роботою, яку проводить Спілка, з реалізованими нею проектами. Тому було прийнято рішення створити такий майданчик, і сьогодні ми його презентуємо».

Директор розповів, що сайт уже завантажений деякими даними. Наприклад, папка «Про Спілку» знайомить з історією організації, її статутом, а також цілями, завданнями та основними напрямками діяльності. Тут же опубліковано інформацію про членів Спілки, її керівні органи та самого керівника, а також інформацію для охочих вступити до її лав. Для цього навіть завантажено необхідні бланки заяв для фізичних та юридичних осіб, вказані контакти, електронна та юридична адреси.

Натиснувши на вкладку «Новости», можна буде знайти матеріали, що стосуються поточної роботи організації. Не забули вказати й партнерів, з якими тісно співпрацює Спілка: Міністерство цифрового розвитку, зв’язку та масових комунікацій, ДУ «Приднестровская газета», офіційне інформагентство «Новости Приднестровья», Перший Придністровський телеканал, Радіо-1 тощо.

Окремий розділ розповідає про конкурси, які проводить організація. Їх декілька: в одному з них йдеться про міжнародні конкурси, в іншому – про ті, які організовує вона сама, або спільно з міністерствами освіти та цифрового розвитку. В рубриці «Переможці конкурсів» можна дізнатися про героїв – студентів та школярів, які посіли призові місця у таких заходах.

Не залишили поза увагою круглі столи, конференції, організовані останнім часом. Окремо на сайті представлена «Фотогалерея», яка містить численні знімки з зображенням на них журналістів різного покоління та у різну пору їхнього активного життя, а також фоторепортажі з пленумів.

Слід зауважити, що сайт, розроблений за сучасними стандартами, швидкий і простий у використанні. Так званий «живий» пошук сприятиме знаходженню матеріалу за набором окремих слів.

Фотографічний та відеоконтент досить якісні. Створена версія для перегляду його на мобільному телефоні. Темний та світлий режими зроблені для зручності користувачів.

Заступник міністра цифрового розвитку Максим Кравець звернувся до редактора газети «Приднестровье», голови Спілки журналістів Олександра Карасьова:

■ «Олександре Борисовичу, я від імені міністерства вітаю вас із цим чудовим подарунком, це дійсно потрібний ресурс, для того щоб розвивалася ваша організація і щоб була можливість бути ближчою до членів Спілки, до читачів, до тих, хто має відношення до придністровської журналістики. ДУ «Приднестровская газета» вже давно стала цілим мультимедійним майданчиком, де вже діє «Історичний портал», а ось сьогодні ми знайомимося з сайтом Спілки журналістів. Це добре, і ви не повинні зупинятися на досягнутому».

Схвильований приємною подією, Олександр Карасьов подякував керівництву ДУ, Мінцифри за такий потрібний та своєчасний презент, і додав:

■ «Нині у спілці сто людей. Вони представляють Кам’янку, Дністровськ, Рибницю, Дубоссари, Тирасполь та Бендери, практично всі міста та, звичайно, села республіки. Ми, творчі люди, можемо вдень і вночі розповідати про своїх колег, про тих яскравих особистостей, які працюють у наших лавах».

Всім присутнім керівник організації побажав творчого натхнення і висловив сподівання, що сайт допоможе познайомити суспільство з роботою журналістів, а також сприятиме зростанню довіри до членів Спілки.


Аліса КОХАНОВА. 

Фото автора.