Медалі Балканіади – в Кам’янці

У Словенії відбувся чемпіонат Балканських країн з легкої атлетики серед спортсменів до 18 років.


Вихованці Кам’янської спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву виступали на цих міжнародних змаганнях у складі збірної Молдавії. Про досягнуті ними результати ми попросили розповісти тренера СДЮШОР Євгенію Євстратій, яка теж побувала на Балканіаді.

«У чемпіонаті взяли участь команди з 20 держав. Боротьба між атлетами була напружена. Учениця нашої спортшколи Марія Стефанішина на цих міжнародних змаганнях виступала вперше. У штовханні ядра вона посіла шосте місце. Для дебюту – непоганий результат, –підкреслила Євгенія Василівна. – У молдавської команди всього дві медалі. Обидві завойовані Денисом Кутковецьким. Серед дискоболів він став срібним призером із результатом 57 метрів 38 см. У штовханні ядра наш атлет завоював бронзу. Він відправив снаряд майже на 19 метрів».

На жаль, на Балканіаді Денис не зміг повторити власних рекордних показників, але дві нові медалі – заслужена гордість самого спортсмена і його наставників Василя Лисого та Євгенії Євстратій.

Нинішнє літо видалося для юнака напруженим. Д. Кутковецький успішно склав єдині держіспити й на випускному балу одержав із рук глави держадміністрації району В. Бичкова срібну медаль. До цього успіху він цілеспрямовано йшов 11 років!

Не забував Денис і про спорт: на республіканських змаганнях спробував конкурувати з дорослими. Зробити це було складно, адже довелося метати диск, важчий за звичний спортивний снаряд. Усе ж Кутковецький упорався, і до численних юніорських регалій, завойованих раніше, додалося звання чемпіона Молдови серед дорослих дискоболів.

Наполегливо тренувався Денис і після Балканіади. У наступні вихідні на нього чекає серйозна конкурентна боротьба на чемпіонаті Європи U18. Наш атлет уже в Словаччині, де і відбудуться змагання. Побажаємо ж Денису нових перемог!
На знімку: представники Кам’янської СДЮШОР М. Стефанішина, Є. Євстратій і Д. Кутковецький.


Тетяна ГРИЦЮК.

 Фото Євгенії Євстратій.