Європейські змагання дубоссарських тенісисток

Нещодавно у Швеції відбувся чемпіонат Європи з настільного тенісу поміж кадетів U15 і юніорів U19.


Вихованка Республіканської СДЮШОР настільного тенісу (м. Дубоссари) Олександра Кир’якова показала непоганий результат. У змаганнях змішаних пар вона виступала разом з поляком Аланом Кульчитським. Спортсмени вдало пройшли кваліфікацію, а також чотири кола в основній сітці фіналу та потрапили до чвертьфіналу, тобто у вісімку найсильніших пар чемпіонату. За вихід у четвірку в так званому медальному матчі вони поступилися дуже сильній французькій парі з рахунком 1:3.

Згідно з міжнародними правилами, в настільному тенісі спортсменам, які перейшли у чвертьфінал і не дійшли до півфіналу, присуджується п’яте місце. Якщо врахувати, що у змішаному розряді взяли участь понад 150 пар, то необхідно відзначити високий результат придністровської спортсменки.

У парному жіночому розряді Олександра виступала разом з тенісисткою з Кишинева Камілією Меренко. Їм вдалося пройти до чвертьфіналу, де в завзятій боротьбі вони програли парі з Італії та України. У цьому розряді взяли участь понад 60 пар, і п’яте місце, завойоване дівчатами, – це високий результат.

В особистому розряді Олександра посіла перше місце в підгрупі, а потім в основному фіналі перемогла спортсменок із Данії та Чехії й стала однією з 32 найсильніших спортсменок Європи.
Учасницею престижних європейських змагань стала ще одна вихованка Республіканської СДЮШОР настільного тенісу Аліна Пулукчу, яка набула неоціненний досвід від участі в міжнародних змаганнях.

Генеральний секретар Федерації настільного тенісу Молдови, заслужений майстер спорту ПМР Олена Мокроусова оцінила виступи наших тенісистів загалом як задовільні, зокрема Олександра Кир’якова зупинилася всього за один крок від медалі.

Попереду на придністровських тенісистів чекають змагання як на внутрішній, так і на міжнародній аренах.


Андрій КРАВЧЕНКО.

Фото dubossary.ru