Футбольне міжсезоння

Після нетривалих канікул ФК «Шериф» розпочав підготовку до нового футбольного сезону.

Влітку склад столичного колективу поповнили нові гравці. В інтерв’ю журналістам капітан «жовто-чорних» Муса Кіабу розповів про їхню адаптацію в тираспольському клубі:

«Хочу відзначити й психологічну підготовку. Наше завдання зробити так, щоб вони стали частиною дружнього колективу ФК «Шериф». Ми розмовляли з усіма новачками, запевняючи їх у тому, що вони можуть розраховувати на нашу підтримку з будь-яких питань. Щодо завдань на новий сезон, то спробуємо повернути чемпіонський титул у Тирасполь».

За традицією, «оси» щорічно є учасниками престижних європейських футбольних клубних змагань. Цього року вони стартували в Лізі Європи. Першим суперником тираспольчан стала азербайджанська «Зіря». У першому матчі протистояння «жовто-чорні» програли вдома з рахунком 0:1. Матч-відповідь у Баку склався драматично. Гравцям «Шерифа» вдалося перемогти з рахунком 2:1. За сумою двох матчів рахунок став 2:2. Долю переможця визначили післяматчеві пенальті, в яких тираспольчани жодного разу не помилилися й вийшли в наступне коло змагань.

Головний тренер «Шерифа» Юрій Гура в післяматчевому інтерв’ю так прокоментував цей важливий результат:

«Важка гра, знову ж таки, пенальті – це лотерея, але ми доклали багато зусиль для цієї перемоги. Вдячний гравцям за проявлений характер. Вилучення футболіста в «Зірі» вплинуло на перебіг гри, зокрема ми могли реалізовувати гольові моменти з перших хвилин поєдинку. На жаль, суперник скористався нагодою й забив гол у наші ворота. І все ж таки ми сьогодні їдемо додому з перемогою. Хочу зазначити вдалий вихід на заміну Айюба Алаша, який відзначився влучним ударом, а ще і віддав результативний пас на партнера у матчі проти азербайджанців. У серії післяматчевих пенальті він також забив гол».

Айюб Алаш поділився власними емоціями в інтерв’ю прес-службі ФК «Шериф»:

«Попри поразку, в першому матчі ми не занепали духом і зберегли свою мотивацію. Розуміли, що команда оновлюється, багато нових гравців, і ми можемо досягти більше. У результаті вдалося виграти, що є найважливішим як для мене, так і для команди. У мене не було підготовчого періоду з командою, а тому не був повністю, навіть морально, готовий, але вийшов на поле, хотів зробити для команди щось найкраще. Сподіваюся, що в наступних іграх теж вдасться забити голи у ворота інших команд».

Наступним суперником «жовточорних» у Лізі Європи став шведський «Ельфсборг». Перший матч відбувся 25 липня в Тирасполі. Він завершився з рахунком 0:1 на користь скандинавів. Матч-відповідь суперники проведуть у Швеції 1 серпня.

Також стали відомі можливі опоненти тираспольчан у наступних раундах єврокубків. Якщо «Шериф» за сумою двох матчів здолає «Ельфсборг», то суперником нашого колективу в третьому кваліфікаційному раунді Ліги Європи стане переможець пари між румунським «Корвінулом» та хорватською «Рієкою».

У випадку поразки від «Ельфсборга» «оси» виступатимуть у Лізі Конференцій. «Жовто-чорні» проведуть два матчі проти переможця пари між словенською «Олімпією» та українським «Поліссям».

Незабаром розпочнеться і Суперліга Молдавії з футболу. Тираспольчани в першому турі зустрінуться вдома 4 серпня на СК «Шериф» з ФК «Дачія-Буюкани».

З нетерпінням чекають нових футбольних матчів команди та їхні уболівальники. Тираспольчанин Роман упродовж багатьох років намагається не пропускати жодного домашнього поєдинку. Він поділився думкою відносно найближчих перспектив «Шерифа»:

«Сподіваюся, що чемпіонство та Кубок знову повернуться в Тирасполь. Коли гравці перебувають у відпустці, то нам бракує футболу. Присутність на домашніх матчах дарує неперевершені емоції. Закликаю уболівальників підтримати команду на стадіоні».


Микола ЮРКЕВИЧ.

 Фото fc-sheriff.com