ШАНОВНІ ПРИДНІСТРОВЦІ!

У 1992 році керівництво Республіки Молдова розв’язало широкомасштабну збройну агресію проти Придністровської Молдавської Республіки. Ця трагічна сторінка в історії Придністров’я є нагадуванням про жертви, яких зазнала наша країна під час опору так званій політиці наведення «конституційного ладу». Горе і біль від тяжких втрат і завданих збитків не втамувалися з роками. 804 придністровці загинули, понад 1 500 наших громадян були поранені.
Немає виправдання злочинам молдовських націоналістів, їхнім безчинствам і свавіллю. За 32 роки ніхто з керівництва Молдови так і не попросив вибачення у придністровського народу. Досі винних так і не притягнули до відповідальності. Переконаний, що майбутнє все розставить на свої місця, і правда переможе.

У День пам’яті загиблих і померлих захисників Придністров’я висловлюю глибоке співчуття матерям, батькам, удовам, дітям, братам та сестрам – усім, хто втратив своїх рідних і близьких. Ми завжди пам’ятатимемо тих, хто не побоявся стати на захист молодої республіки, захистити права придністровців.

Вічна пам’ять загиблим! Вічна слава захисникам Придністровської Молдавської Республіки!

Президент В. КРАСНОСЕЛЬСЬКИЙ