Дитяче свято для юних талантів

Міжнародний день захисту дітей – це свято, головною метою якого є ще раз нагадати людям про те, як важливо оберігати своє майбутнє, своїх дітей та дарувати їм щасливе мирне життя. У Придністров’ї воно щороку відзначається 1 червня. Цього дня відбуваються не тільки розважальні заходи для наймолодших громадян нашої республіки, а реалізуються різноманітні соціальні акції, спрямовані на збір коштів для лікування дітей, а також проекти, що дозволяють усім дітям без винятку показати свої таланти та майстерність.

У рамках святкування Дня захисту дітей у столиці 3 червня в Культурно-просвітницькому центрі ім. Кирила та Мефодія відбувся третій завершальний етап конкурсу талантів серед дітей з особливостями розвитку, а також дітей із малозабезпечених і багатодітних сімей. Організаторам свята став благодійний фонд «Проект «Знание».

Учасники конкурсу мали можливість проявити себе в різних напрямках культури. Понад 100 дітей показали свої таланти: протягом трьох етапів конкурсу вони співали, читали вірші, грали на музичних інструментах, танцювали та показували свою майстерність в образотворчому мистецтві.

«У нашому конкурсі взяли участь кілька багатодітних сімей. Вони є зразком для наслідування. Їхні діти добре навчаються в школах, установах додаткової освіти. Це таланти, у яких є велика перспектива. Вони можуть однаково гідно реалізувати себе і в економіці нашої держави, й у мистецтві. Це культура майбутнього, можливо, нове покоління інтелігенції, яке поповнить ряди наших представників мистецтва і культури. Я сподіваюся, що художній напрямок нашого проекту розвиватиметься, а фонд реалізовуватиме заходи і в інших сферах», – зазначила президент благодійного фонду «Проект «Знание» Ольга Самойлова.

На завершальному етапі проекту «Шукаємо таланти», 3 червня, були підбиті підсумки конкурсу малюнків «Я і моя сім’я». Діти отримали солодкі призи та грамоти.

Також цього дня для юних талантів організували святковий розважальний захід за участю студії дитячого дозвілля «Мультипраздник» та демонстрацію мультфільмів. Цікаві конкурси, незвичайні завдання від ведучого, танці, пісні – все це дарувало гарний настрій і дітям, і батькам, і тим учасникам проекту, які упродовж конкурсу проявляли свої таланти й отримали заслужені призи.

«Ми зібралися сьогодні своєю дружною сім’єю: всі ті, хто брав участь у реалізації проекту. Ми влаштували затишне та радісне свято з солодкими подарунками, з піснями, з мультфільмами, з розважальною програмою», – розповіла Ольга Самойлова.

Тетяна   ВЛАДИМИРОВА.