Екзотичний подарунок дітям

У Дубоссарах вже вдруге до Дня захисту дітей організовують безкоштовні поїздки до місцевого зоопарку і роздають малечі морозиво. Ініціатор таких акцій – глава Дубоссарської держадміністрації. Завдяки наданій можливості, з мешканцями звіринця познайомилися 2 290 хлопчиків та дівчаток. Різноманітні святкові заходи подарували маленьким дубоссарцям чудові емоції, гарний настрій і хвилини справжнього щастя…

Міжнародний день захисту дітей – це не тільки одне з найбільш радісних свят для дітлахів, але й нагадування дорослим, яка це чудова пора –  «дитинство». Для малечі, вихованців дошкільних закладів і учнів початкової школи, настають бажані канікули, і перше червня можна вважати яскравим їх стартом. А для того, щоб він запам’ятався веселим, добрим і цікавим, дорослі докладають багато зусиль.

Екскурсії до зоопарку були організовані за кілька днів до початку дитячого свята. Безкоштовний проїзд і відвідання звіринця фінансувалося з місцевого бюджету. Таким чином, вважає глава Дубоссарської держадміністрації Руслан Чабан, вдалося не тільки зробити справжній подарунок дітям, але і підтримати зоопарк. Кошти, що надійшли з районної скарбниці (це 33 тисячі рублів), директор зоопарку планує витратити на придбання кормів для тварин. Дубоссарський звіринець, до речі, єдиний у нашій республіці. Його заснував любитель птахів і тварин, житель міста Дубоссари Петро Більський. Ідею ентузіаста 10 років тому підтримали його рідні. За цей час зоопарк поповнився декоративними птахами й різноманітними дикими тваринами, але всіх їх прогодувати нелегко. Тому керівництво звіринця завжди радіє будь-якій допомозі від жителів республіки та добродійників.

Вихованці дитячих садків, корекційної школи-інтернату, Центру соціально-психологічної реабілітації та учні початкових класів разом зі своїми наставниками відчули величезне задоволення, відвідавши зоопарк. Там діти могли не тільки побачити, але й погодувати тварин. Вони дивувалися виступами чудової артистки – ведмедиці Маші, яка кумедно танцювала під оплески дітей, познайомилися з новими видами птахів, які оселилися тут цього року. Австралійські папуги, каліфорнійські перепела, королівські фазани з Китаю, декоративні види голубів, черепахи, тигровий пітон, косулі, поні, страуси, дика лисиця та багато інших представників світу фауни.

«Хочеться подякувати організаторам зоопарку за таку величезну роботу. Тут дивовижне місце з чудовими птахами й тваринами. Діти пережили радісні емоції, а в нашому суєтному світі вони дуже важливі. Це єднання з природою і спів душі, живе спілкування з тваринами, яке навчає дітей доброти. Спасибі керівництву нашого міста за те, що організували таку поїздку для малюків», – зазначила заступник директора Дубоссарської школи № 2 Ірина Болгар.

Основні заходи на честь Міжнародного дня захисту дітей у Дубоссарах відбулися першого червня. У місті провели Парад дитинства, в якому взяли участь понад 180 вихованців дитячих садків міста і району. Цього року програма заходів для дубоссарської малечі була насиченою. Причому як для тих діточок, хто вийшов на вулиці міста, щоб взяти участь у святкових розважальних заходах, так і для тих, хто святкового дня відвідував  дошкільні заклади. Там були проведені цікаві програми, а місцеві кухарі з вихователями підготували оригінальні страви, креативно їх оформили та дали їм незвичайні назви: «Сила супермена», «Три товстуна», «У бабусі в гостях». Організатори свята постаралися, щоб цей день став для маленьких жителів міста і району цікавим, веселим і незабутнім.

«Ми поздоровляємо всіх діточок зі святом і намагаємося дбати про них не тільки першого червня, але і завжди, тому що для батьків і для нас усіх діти – це найдорожче в житті, щастя і радість. Особливої уваги заслуговують діти з Центру соціально-психологічної реабілітації, для них заплановані заходи і на найближчі роки. Президент республіки Вадим Красносельський, Верховна Рада та Уряд роблять все можливе, щоб створювати сприятливі умови для виховання і розвитку наших дітей», – підкреслив глава Дубоссарської держадміністрації Руслан Чабан.

Понад 500 порцій морозива для дітей підготували цього року місцева влада і територіальне відділення Федерації профспілок Придністров’я. Морозивом пригощали на всіх інтерактивних майданчиках міста. Свято дитинства відчули і маленькі дубоссарці, які перебували на лікуванні в Дубоссарській лікарні. Їх привітали активісти Молодіжного «Обновления». Вони разом з клоунами побували в стаціонарних відділеннях і подарували дівчаткам та хлоп’ятам сюрпризи, хвилини позитивного настрою, посмішки та солодощі.

Надія   ІВАНОВА.