Спортивні перемоги придністровців

Фізична культура і спорт є невіддільною частиною культури суспільства і кожної людини окремо. У наш час кожна сфера людської діяльності тісно пов’язана з заняттями спортом і фізичним вдосконаленням, що обумовлює прагнення людей до здорового способу життя.

На Мальті відбувся чемпіонат світу з пауерліфтингу. Загалом турнір зібрав 236 спортсменів з 15 держав світу, серед яких були також 10 придністровських спортсменів.

Повернувшись додому, спортсмени організували прес-конференцію для представників засобів масової інформації, яка відбулась 4 червня в столичному Громадсько-діловому центрі. Під час спілкування з журналістами, голова Придністровської бездопінгової федерації пауерліфтингу Анатолій Семеренко розповів про успішний виступ наших спортсменів у змаганнях.

«Попри труднощі, з якими ми добиралися до Мальти, наша команда показала високі результати у різних вікових категоріях. У перший день чемпіонату змагалися ветерани. Придністровський спортсмен Володимир Мелека встановив європейський рекорд – 175 кг у вправі присідання. Другого дня придністровські юнаки різних вікових категорій змагалися з іншими спортсменами у ваговій категорії – 67,5 кг. Хочу відзначити вдалий виступ наших спортсменів у вправі жим лежачи. Переможцями стали Владислав Гушпіт з результатом – 157,5 кг, Олександр Семеренко – 137,5 кг, Владислав Котик – 125 кг, Олексій Калаврін – 115 кг», – сказав тренер. Інші представники нашої команди також вдало виступили на змаганнях. Вадим Метельський зайняв друге місце, а Ігор Кир’яков – третє у своїх вікових категоріях. Також вдало виступили наші спортсмени у відкритій категорії. Свідченням цього є перші чотири місця, які посіли Олександр Семеренко, Віталій Котик, Олексій Калаврін, Вадим Метельський. Необхідно відзначити і той факт, що Олександр Семеренко став одним з кращих спортсменів чемпіонату. У змаганнях серед дорослих заслуговує на увагу досягнення Андрія Сенькова, який у категорії – 90 кг виборов друге місце з результатом – 180 кг.

У змаганнях брали участь і жінки. Наша спортсменка Дана Логвиненко здобула четверте місце, що є непоганим показником.

Як зазначив Анатолій Семеренко, важливою складовою успіху придністровських спортсменів є дисципліна. «Всі вони відповідально поставились до цього важливого спортивного турніру. Без дисципліни дуже мало шансів стати чемпіоном», – сказав тренер. На його думку, щоб досягати високих результатів, встановлювати нові рекорди, важливо щоб у селах республіки молодь відроджувала роботу спортсекцій, в тому числі пауерліфтингом.

Наш кореспондент поспілкувався з придністровськими переможцями. Олександр Семеренко сказав, що оцінює свій результат на чемпіонаті світу позитивно. «Буду готуватися до нових стартів, конкретно до чемпіонатів Європи та світу. Важливо підтримувати себе у спортивній формі, щоб у майбутньому встановити новий світовий рекорд». Владислав Котик зазначив, що дуже задоволений першим місцем. «Сподіваюсь, що і далі буду покращувати свої спортивні результати. Хочу зазначити, що для кожного з нас важлива тренерська підтримка».

На думку Олексія Калавріна, пауерліфтинг відіграє важливу роль у його житті. «Раніше протягом п’яти років я займався дзюдо, але вирішив змінити вид спорту. Наполегливі тренування дали результат. Вважаю, що молодь, юнаки нашої республіки повинні більше присвячувати свого часу заняттям спортом».

Попереду наших спортсменів чекають нові старти: на внутрішній і на міжнародній аренах. Редакція газети «Гомін» бажає їм нових перемог і встановлення нових рекордів.

Сергій   ЛЕВЧЕНКО.