Мiнi-Мiс та Мiстер – 2018

Яскраве й урочисто-веселе дійство організували для юних красунь і красенів працівники районного Палацу культури та спорту міста Григоріополь.

З повною серйозністю та відповідальністю до конкурсу готувались 11 юних учасників. На титул «міні Містера» претендували два хлопчики, а завоювати звання «міні Міс» виявили бажання дев’ять дівчаток, наймолодшій з яких 5 років, найстаршій – 12. Конкурсне шоу відбувалося за чотирма етапами в трьох вікових категоріях. Маленьких конкурсантів оцінювало компетентне журі, перед яким вони  демонстрували свою привабливість, талановитість, артистизм та уміння тримати себе на сцені.

Під час першого конкурсу-привітання «Здрастуйте, це я» сцена буквально розквітла яскравим національним вбранням, учасники по черзі в оригінальній формі, у віршах та прозі, представляли себе журі. З дорослою поважністю вони демонстрували свої творчі уміння та артистизм. Найбільш скромних і несміливих глядачі підбадьорювали гучними оплесками.

Наступним випробовуванням був конкурс «Талант», де кожен учасник окремо представляв свій творчий номер. Юні виконавці демонстрували сольне виконання пісень, пластику в індійських і бальних танцях, артистизм в інсценівках тощо, і кожен із них був по-своєму цікавий і неповторний.

Шквалом оплесків глядачі оцінили третій етап конкурсного шоу «Креативне дефіле». На сцені з’являлися Принцеси, Попелюшки та Джентльмени в костюмах з матеріалу, який, на перший погляд, зовсім не придатний для пошиття одягу. На них були сукні та костюми з обгорткового матеріалу, гофрованого паперу, фольги, цукеркових обгорток та целофанових пакетів. І було зрозуміло, що кожен костюм – це творчий витвір фантазії, мистецтва і праці умілих матусиних рук.

Завершальним етапом конкурсу став вихід учасників у бальних сукнях і класичних фраках. Юні моделі демонстрували членам журі свою грацію й елегантність, легкість і вміння дефілювати.

Від дитячих слів та емоцій у переповненому залі віяло добром та щирістю, глядачі не могли стримувати своїх захоплених овацій, настільки талановито і бездоганно юні учасники виконували свої номери.

За рішенням журі й організаторів свята, в конкурсі перших місць не визначали, а кожен учасник став переможцем у своїй номінації.

Звання «Міс Талант» завоювала Кароліна Іксар (12 років), «Міс Скромність» – Христина Рожко (9 років), «Міс Натхнення» – Ксенія Козлова (7 років), «Міс Досконалість» – Марія Пономаренко (5 років), «Міс Чарівність» – Анастасія Бабейко (11 років), «Міс Ніжність» – Вероніка Плешко (7 років), «Містер Елегантність» – Микола Толстов (9 років). «Міс Витонченість» – Софія Шевчук (5 років), «Містер Артист» – Вадим Бондаренко (8 років), «Міс Краса» – Марія Толстова (8 років), «Міс Грація» – Ксенія Зюбач (8 років).

Свято дитячої краси й талантів відбулося за підтримки державної адміністрації Григоріопольського району, депутата Верховної Ради ПМР Олега Леонтьєва та депутата Верховної Ради ПМР, генерального директора ТОВ «Шериф» Дмитра Огірчука. Всім учасникам за участь у творчому змаганні вручили Дипломи та цінні подарунки, а гості та батьки дістали задоволення та позитивні емоції від чудового свята.

Світлана   МОРОЗ.