Звiтний концерт юних талантiв

Завершення навчального року – це підбиття підсумків у всіх освітніх закладах. Не є винятком і школи мистецтв, у яких завершальний етап курсу – складання іспитів, проведення виставок або концертів. Такі заходи завжди наповнені хвилюванням та ретельною підготовкою.

У Тираспольській школі мистецтв ім. С. В. Рахманінова підбиттям підсумків року, окрім різноманітних заходів, є звітний концерт, на якому учні закладу демонструють свої успіхи в галузі музики. Досвідчені випускники або ті, хто робить перші кроки та тільки знайомиться зі своїм музичним інструментом, на цьому заході намагаються показати свій талант та виконати композицію бездоганно.

Напередодні в столичній школі мистецтв відбувся звітний концерт класу фортепіано. Для гостей заходу діти підготували понад 20 номерів. Лунали композиції таких класиків музичного мистецтва, як Петро Чайковський, Арам Хачатурян, Фелікс Мондельсон тощо.

На звітному концерті виступали тільки найкращі учні школи, серед яких президентські стипендіати, а також переможці різноманітних міських, республіканських та міжнародних конкурсів талантів. Діти грали на музичних інструментах як самостійно, так і по двоє, показуючи злагоджену роботу та вміння відчувати одне одного.

Кожен учень, виступаючи перед глядачами, в першу чергу, демонструє роботу свого викладача, який протягом усього навчання поруч з ним та допомагає юному талантові осягати основи гри на фортепіано. Педагоги теж беруть участь у концерті: вони допомагають дітям створити певну атмосферу, якої вимагає той чи інший музичний твір. Таким чином викладачі разом з учнями готують виступ та разом з ними виконують композицію на іншому музичному інструменті, прикрашаючи та доповнюючи мелодію. Така співпраця особливо надихає першокласників, які тільки-но стають на шлях пізнання музичного мистецтва.

Кожен такий звітний концерт дає дітям можливість продемонструвати батькам, рідним, друзям та іншим гостям заходу свій талант, зрозуміти власний рівень гри на музичному інструменті, а найголовніше – довести самому собі, що «я зміг це зробити!».

Світлана   ОДЕСЬКА.