Офіційному сайту міста Дубоссари – 10 років

Представники Дубоссарської держадміністрації гідно відзначили важливу, для всіх необхідну, але копітку й нелегку працю в головному інформаційному ресурсі міста і району.

З ювілеєм поздоровили людей, які роками здобували інформацію, закарбовували її у світлинах і ділилися нею не тільки з місцевими жителями, але і з дубоссарцями, які тепер перебувають далеко від своєї Батьківщини. Проте, завдяки офіційному сайту міста, вони завжди знають про події, які відбуваються в Дубоссарському районі.

Один із перших у республіці Дубоссарський головний веб-ресурс був створений  2008 року з ініціативи ентузіаста і за підтримки місцевих органів влади. За цей час він став одним із найпопулярніших як у республіці, так і за її межами. Щодня його відвідують тисячі громадян. За словами засновника Олександра Котькарло, ресурс призначався, насамперед, для дубоссарців, щоб вони могли в онлайн режимі знайомитися з новинами, які відбувалися в місті та районі. До цієї справи Олександр Котькарло поставився з усією душею, працював над своїм «дітищем» і вдень, і  вночі протягом чотирьох місяців. Перша новина була розміщена на електронному ресурсі 12 квітня 2008 року – в день визволення району від німецько-фашистських загарбників.

«Це була нова справа, і вона себе виправдала. Завдяки організатору й адміністраторові, а також щоденній праці кореспондентів і фотографів, наш сайт став інформативним і популярним. Висловлюємо глибоку вдячність усім, хто всі ці роки в будні та свята працював для інформування дубоссарців. Завдяки сайту, ми завжди маємо оперативні новини, які торкаються всіх галузей життя району. Стежать за тим, як ми живемо, і дубоссарці, які мешкають в інших містах і країнах», – підкреслив глава Дубоссарської держадміністрації Руслан Чабан.

Крім щоденних новин, на офіційному сайті Дубоссар розміщено багато корисної інформації різних напрямків: історія району, цікаві публікації про видатних земляків та їхні досягнення, каталоги підприємств і закладів, інтер-активна карта міста і селищ. Особливою гордістю є фотоархів, у якому закарбовані найбільш значущі події останніх 10 років. Яскраві, зручні й інформативні розділи та рубрики дозволяють користувачам сайту швидко знаходити необхідну інформацію. Минулого року за ініціативою глави Дубоссарської держадміністрації на інформаційному ресурсі було створено новий проект «Активний громадянин». Він містить 17 розділів, у яких жителі можуть висловлювати свої пропозиції та побажання щодо діяльності різноманітних служб і організацій, а також покращення та розвитку інфраструктури міста і селищ району. Отже, такий проект – це свого роду зв’язок між представниками влади та мешканцями, який уже більше року ефективно функціонує. На щотижневих апаратних нарадах  керівники служб і підприємств звітують главі районної держадміністрації, як виконуються звернення дубоссарців – будь-то пропозиції чи скарги.

За словами адміністратора сайту, в майбутньому інформаційний ресурс також розвиватиметься. Вже сьогодні є певні проекти для його удосконалення.

Надія   ПАЄРЕЛІ.