Зупинилося серце поета

19 червня 2018 року після важкої й тривалої хвороби на 82-му році життя помер видатний український поет, державний і громадський діяч, Герой України Іван Драч.

Про нього також можна говорити як про яскравого прозаїка і перекладача, відомого сценариста, лауреата Національної премії України ім. Тараса Шевченка, народного депутата, голову товариства «Україна-Світ», яке підтримувало зв’язки з українцями за межами України, керівника громадської організації «Конгрес української інтелігенції».

Іван Федорович неодноразово бував у Придністров’ї, підтримував тісні зв’язки з Тираспольським товариством української культури «Червона калина», відвідував Бендерську фортецю. Він вітав українців під час святкування 20-річчя Спілки українців Придністров’я ім. Олександра Бута в Палаці Республіки. Нарешті, приятелював із першим Президентом ПМР Ігорем Смирновим і отримав від нього нагороду.

Читачі газети «Гомін» пам’ятають новорічне привітання Івана Федоровича, що надійшло до редакції напередодні 2017 року. Він звертався до колективу редакції та читачів газети зі словами: «Нехай прийдешній 2017 рік виправдає ваші надії та сподівання, принесе мир, щастя і затишок до вашої оселі».

Івана Драча поховали 21 червня в селі Теліжинці, що на Київщині, поряд із могилою сина Максима. Колектив редакції нашої газети сумує з непоправної втрати та висловлює щире співчуття рідним і близьким Івана Федоровича Драча. Вічна йому пам’ять.

Колектив редакції газети «Гомін».