Фітнес-клуб просто неба

У серпні гостем міста Рибниці стала Посол Німеччини в Республіці Молдова Юлія Монар. Дипломатичне представництво Німеччини в Молдові вона очолила рік тому.

Гостя була запрошена на зустріч з главою держадміністрації В’ячеславом Фроловим. Йшлося про розвиток співробітництва та зміцнення дружніх зв’язків, втілення спільних соціально-культурних проектів. Як повідомила Юлія Монар, за фінансової підтримки Німеччини у Рибниці планується облаштувати дитячі майданчики. До реалізації цього проекту відразу ж і приступили, підписавши відповідні угоди.

І от через місяць тренажери встановили на території гімназії № 1. Фітнес-клуб просто неба – це унікальна можливість не тільки для гімназистів, а і для всіх охочих підтримати свою фізичну форму.

Складається комплекс із 17 тренажерів, які дають повноцінне навантаження на всі групи м’язів і призначені для різних категорій громадян. Головною метою цього проекту є розвиток фізичної культури та спорту серед різних верств населення за місцем проживання, популяризація здорового способу життя, виховання у молодого покоління активної життєвої позиції.

«Популяризація здорового способу життя не має бути пустим гаслом, вона має бути наповнена практичним змістом. Ми будемо продовжувати роботу в цьому напрямку і відкривати подібні майданчики повсюдно, у всіх мікрорайонах нашого міста та в селах району», – запевнив глава міста В’ячеслав Фролов на урочистому відкритті спортивного майданчика.

У церемонії відкриття взяв участь Тимчасово повірений у справах Посольства Німеччини в Республіці Молдова Флоріан Зайц. Він висловив подяку главі міста В’ячеславу Фролову та директору гімназії Людмилі Балабан за оперативну реалізацію спільного проекту.

«Це дуже добре, що в Рибниці з’явився потрібний для всіх категорій громадян привабливий і естетично оформлений спортивний об’єкт. Сподіваємося, що він забезпечить умови для відпочинку, фізичного розвитку дітей і підлітків, молоді, людей з обмеженими можливостями, осіб похилого віку, а також усіх охочих прилучитися до занять фізкультурою і спортом. Цей проект для нас, для Посольства Німеччини в Кишиневі, дуже важливий», – наголосив німецький дипломат Флоріан Зайц.

В’ячеслав Фролов і гість перерізали червону стрічку на імпровізованому вході й наочно продемонстрували, як потрібно користуватися тренажерами. Майстер-клас провели також і представники спортивної дисципліни «Workout». Не залишилися осторонь і школярі, які теж набули певних навичок у заняттях на тренажерах.

Після урочистої частини німецький представник був радий поспілкуватися з дітьми. Його приємно здивував той факт, що учні гімназії висловили свою подяку німецькою мовою. У розмові були порушені й інші теми, адже деякі гімназисти завдяки активній діяльності викладача німецької мови Ольги Соколової вже особисто знайомі з німецьким Послом. Так, у травні переможці творчого конкурсу були запрошені для нагородження до Посольства Німеччини в Республіці Молдова.

«Нам дуже приємно, що Посольство приділяє увагу розвитку наших відносин у культурному, освітньому та спортивному напрямках. На кошти представництва вони втілюють у життя різні проекти. І цей майданчик – один з них. Для наших дітей це досить позитивний приклад і можливість для різнобічного розвитку», – наголосила вчителька німецької мови Рибницької гімназії № 1 Ольга Соколова.

«Тренажери для мене – це додатковий і доступний спосіб зміцнити своє здоров’я, поліпшити свою фізичну форму. Тепер я прокидаюся раніше і перед уроками заходжу на майданчик, щоб збадьоритися. Після цього і на уроках працюється краще», – весело зауважив восьмикласник Владислав і рушив до тренажерів, щоб здивувати однокласниць своєю майстерністю.

Максим   ГАЛЬЧУК.