Напередодні 250-річного ювілею

З самого раннього ранку 21 листопада мелодійний передзвін сповістив слободзейців про храмове свято. Жителі міста на нього з нетерпінням чекали й ґрунтовно підготувалися.

Святкування розпочалося з Божественної літургії в храмі Архістратига Михаїла. По її завершенні парафіяни пройшли традиційним хресним ходом від храму до каплиці на честь Покрови Пресвятої Богородиці, яку справедливо називають золотою перлиною міста.

У фойє районного Будинку культури розташувалися самобутні російське, українське та молдавське національні подвір’я, виїзна торгівля. Співробітники пошти вели передплату на періодичні видання, серед передплатників розігрувалася безпрограшна лотерея. Особливою прикрасою свята стала виставка робіт учнів Слободзейської дитячої художньої школи.

Урочистості продовжилися у великому залі БК. Глава держадміністрації В. Тищенко у своєму виступі зазначив: «Храмові свята для жителів нашого району є найбільш важливими і значущими, оскільки вони змушують нас задуматися і згадати нашу історію, наших попередників… То ж ми до них завжди готуємося з великою відповідальністю. Наступного року Слободзеї виповниться 250 років. До цієї дати ми вже віднині починаємо готуватися, примножуємо наші добрі традиції й прикрашаємо місто. Кожній родині я бажаю добробуту, більше радості, успіхів у всьому».

Цього святкового дня вшановували сімейні пари: Андрія Федоровича та Євдокію Гаврилівну Фокша, Олександра Дем’яновича та Валентину Федорівну Ротар, Андрія Андрійовича та Лідію Іванівну Годоба, які відзначили цього року золоту річницю спільного життя.

Медаллю «Покров Пресвятої Богородиці» був нагороджений С. Самойлов – заступник глави держадміністрації Слободзейського району та м. Слободзеї, начальник Управління з розвитку інфраструктури міста.

Слободзейці, які зробили особливий внесок у розвиток та упорядкування міста, були нагороджені цінними подарунками, почесними грамотами та листами подяки. З особливою теплотою аплодували Олександру Григор’єву, який цього року, попри обмеження здоров’я, став переможцем другого Чемпіонату міста з жиму штанги лежачи.

Виступ оркестру Головного штабу Збройних сил ПМР під керуванням Віталія Войнова став справжнім подарунком городянам. Організатори свята передбачили бажання і захоплення всіх – від малого до старого. Безмежною була радість дітей: їм пощастило покататися на красенях-конях та на ослику, на маленьких машинках, якими можна було самостійно покерувати. Усі охочі могли насолодитися чудовою наваристою юшкою з риби, яку смачно приготував Г. Гуска в похідній кухні. Йому допомагали військовослужбовці військової частини.

Масовим святковим гулянням завершилося храмове свято в Слободзеї.

Олег   ГАВРИЛЕНКО.