Разом до спільної мети

У житті всіх молдаван нашої республіки 14 грудня сталася визначна історична подія.

На засіданні Координаційної ради Загальнопридністровського народного форуму (ЗНФ) під головуванням Анатолія Белітченка було розглянуто заяву Президії Республіканського громадського руху (РГР) «Союз молдаван Придністров’я» про вступ до лав цієї організації, лідером якої є Президент ПМР Вадим Красносельський. Головне завдання ЗНФ – об’єднання всіх патріотичних сил і всіх громадян республіки, які пов’язують своє минуле, сьогодення і майбутнє з Придністров’ям. Важливо, що форум є конструктивним майданчиком суспільства для дискусій на різні теми, що стосуються зміцнення державності й розв’язання соціально-економічних проблем.

Сергій Санду, керівник молдавської республіканської громади, є також головним редактором газети «Адевэрул Нистрян», єдиної у світі державної газети, що видається молдавською мовою. Він розповів членам Координаційної ради ЗНФ про історію створення Союзу молдаван Придністров’я, про цілі й завдання, які стоять перед ним. Організація 27 січня 2019 року відзначить 26-ту річницю свого заснування. «Ми вважаємо, що молдавани республіки зобов’язані перебувати на одній передовій лінії разом із керівництвом республіки, з органами виконавчої та законодавчої влади, щоб спільно досягати головної мети всього придністровського народу – визнання ПМР як суб’єкта міжнародного права. Ми вдячні керівництву ЗНФ за пропозицію стати членом найбільш масової та впливової громадської організації, за можливість взяти найактивнішу участь у її діяльності, – зазначив очільник молдавської громади.

Члени Президії ЗНФ Юрій Чебан, Володимир Риляков, Юрій Затика висловили впевненість, що РГР «Союз молдаван Придністров’я» сприятиме згуртованості й активізації всієї організації у справі виконання поставлених завдань.

Сергій   ЗАНДЄЛОВ.