Свято завирувало!

Урочистий початок новорічних свят у Рибниці був веселим та велелюдним. На площі зібралася рекордна кількість городян – дорослих і дітей, – які прийшли подивитися казкову виставу.

Новий рік – свято для душі та від душі. Чуда чекають усі. І дарувати його рибничанам прибули Діди Морози, Снігуроньки та казкові герої. Вони пройшли парадом центральною вулицею міста. А головний Дід Мороз зі своєю онучкою прибув на площу на білому лімузині.

Разом з новорічними героями містяни весело водили хороводи, співали новорічних пісень і влаштовували фотосесії. Насправді дивовижним подарунком від місцевої адміністрації стали нові ілюміновані декорації, які прикрасили площу, створивши казкову атмосферу свята.

Особливу увагу городян привернула акція «Подаруємо разом Новий рік». Гості свята охоче заповнювали листівки для постояльців Будинку людей похилого віку, писали теплі привітання та побажання, а школярі принесли для самотніх стареньких новорічні подарунки. Працювала на майдані й «Пошта Діда Мороза», через яку не тільки маленькі діточки, а й «величенькі тітоньки та дядечки» передавали свої бажання головному чарівникові. Під Новий рік у чудо вірять усі!

Стартувала у Рибниці й акція «Здійсни дитячу мрію» на підтримку дітей з особливостями здоров’я. Напередодні Нового року вихованці Рибницької спеціальної корекційної школи написали листи Дідові Морозу, в яких поділилися своїми потаємними бажаннями. Переважно діти просять іграшки та розвивальні ігри. Та є й дітки, які просять здоров’я, і не тільки для себе. «Хочу, щоб усі діти у світі були здорові», – пише 7-річний Діма у своєму зверненні. Здійснювати дитячу мрію уже почали небайдужі рибничани. Усі подарунки дітям вручить на святковому заході головний персонаж Нового року – Дід Мороз.

Крім розважальної програми на площі розгорнуто намет з новорічними атрибутами, ялинковий базар і різні фотозони. Рибницька держадміністрація задля створення атмосфери свята запросила підприємців до участі у новорічному та різдвяному ярмарку, який розгорнеться на площі Перемоги в період з 21 грудня по 16 січня. Всі учасники ярмарку також можуть взяти участь у республіканському конкурсі на краще новорічне оформлення об’єкта торгівлі.

Традиційно на центральній площі Рибниці наряджають два новорічних символи – молоду живу ялину та високу струнку штучну. Новорічні красуні засяяли своїми вогнями, радуючи жителів і гостей міста.

У період новорічних канікул городян щодня очікує святкова розважальна програма. Свято завирувало!

Владислав   КРИЖАНОВСЬКИЙ.