Диво-ялинка, вся у вогнях

У передноворічні дні на центральній площі Дністровська з’явилася нова, висока і струнка, штучна диво-ялинка зі щасливою зіркою на маківці. Осяяна вогнями, оточена казковими героями, вона порадувала дітвору і дорослих своєю красою.

У Дністровську подбали й про те, щоб уся прилегла до ялинки площа була прикрашена яскравими світловими гірляндами. Уперше навколо ігрового майданчика з’явилася оригінальна огорожа у вигляді діжок з молодими туями, які пізніше будуть висаджені в парковій зоні.

До новорічних свят у місті підготувалися всі освітні та культурні заклади. У кожному з них організують ранки та казкові вистави для дітей від 3 до 12 років. Сотні юних артистів, співаків і танцюристів братимуть участь у новорічних пригодах біля святкових ялинок.

На благодійні заходи біля ялинки 26 та 29 грудня до Дитячо-юнацького центру запрошено 119 дітей із багатодітних сімей Дністровська, а також дітей з підшефної Глинойської школи-інтернату для дітей з особливостями розвитку. Усього ДДЮЦ проведе 14 новорічних ранків, у яких візьмуть участь понад 900 дітей. Для всіх учасників новорічних свят у мішку Діда Мороза знайдуться солодкі призи. Понад 1 000 подарунків діти отримають від держадміністрації міста і близько 1 100 – діти співробітників електростанції від керівництва Молдавської ДРЕС.

На відкриття міської новорічної ялинки 19 грудня зібралися сотні малюків зі своїми батьками. Свято було організовано з ініціативи та підтримки глави держадміністрації Дністровська Сергія Карюка і депутата ВР ПМР Віктора Гузуна. Його провели активісти міського клубу «Ветеран». Роль Діда Мороза традиційно виконував Володимир Карзанов, Снігуроньки – Олена Капрал. Вони привітали юних городян, їхніх батьків, бабусь і дідусів з Новим 2019 роком і запропонували всім запалити вогні на ялинці й весело потанцювати.

Новорічні пісні завзято виконували солісти клубу: Павло Капунов, Микола Чухарєв, Віра Толмачова, Ольга Максимчук, Галина Пічугіна, Людмила Хомутова і Наталія Капсамун. Діти кружляли в танці разом із Зимонькою, розгадували загадки Лісовика, водили хороводи з забавками й отримували від Діда Мороза та Снігуроньки бажані солодкі призи.

Упродовж усіх святкових днів у БК «Енергетик» людей радуватиме виставка декоративної творчості «Зимова казка», де своє дивовижне мистецтво представили юні умільці з дитячих садків, шкіл та Дитячо-юнацького центру.

Лара   ЧАЙКА.