У тісній взаємодії, з високим рівнем відповідальності

Перше цьогорічне засідання Уряду ПМР під головуванням його очільника Олександра Мартинова розпочалося привітаннями з новорічними й різдвяними святами до всіх присутніх членів Уряду та численних гостей.

Прем’єр побажав щастя, здоров’я та успіхів у подоланні труднощів, що виникатимуть на шляху до виконання наказів Президента, підкресливши, що у 2019-му «…слід буде попрацювати не менше, ніж торік».

Того ж дня, саме за кілька годин до початку урядового засідання, Президент поставив завдання перед усіма органами державної влади, закликаючи їх до тісної взаємодії та плідної співпраці.

«Завдання різнопланові. Йдеться про економіку, зокрема, залучення інвестицій; подальшу роботу з реконструкції соціальної інфраструктури; про активізацію роботи з громадськістю, громадянською спільнотою Придністров’я. Одним словом, зробити все, щоб реалізувати принципи, викладені в Стратегії розвитку нашої держави», – зазначив Олександр Мартинов.

Щоб не витрачати зайвих коштів

Під час засідання члени Уряду підтримали внесення змін до Закону ПМР «Про державне мито», з яким виступив начальник контрольно-правового управління МВС Радіон Чеботар, який сказав, що на адресу відомства надходять численні звернення автовласників у зв’язку з тим, що «став непридатним, втрачений або викрадений тільки один з номерних знаків». За чинним законодавством така ситуація потребує заміни повного їх комплекту, що становить 30 РРМЗП. А щоб власники автомобілів не зазнавали зайвих матеріальних витрат, Уряд пропонує в таких випадках стягувати мито за виготовлення одного автомобільного номера в розмірі 15 РРМЗП, тобто задовольнити потреби громадян за їхнім бажанням.

Також розглядався законопроект про збільшення терміну позовної давності стосовно до тих, хто ухиляється від оплати за послуги ЖКГ тощо.

Уляна   БОНДАРЧУК.