В. Бринзар: «Дотримуватися ПДР необхідно»

Слідство щодо резонансної аварії в Парканах наближається до завершення. Про це повідомив голова Слідчого комітету ПМР (СК) В’ячеслав Бринзар в ефірі програми «Специальный разговор» на  телеканалі «Первый Приднестровский».

«За результатами експертиз у нас є достатньо доказів для висунення звинувачення водієві транспортного засобу. Справу буде передано до суду», – сказав він. Глава СК пояснив, що мова йде про ст. 260, ч. 3 Кримінального кодексу «Порушення правил дорожнього руху, що призвело з необережності до смерті людини» (з покаранням до п’яти років позбавлення волі).

В. Бринзар наголосив, що слідство у справі, яка, за його словами, супроводжувалася «…різними інсинуаціями й емоціями в соціальних мережах», було об’єктивним і відкритим. «Ми зустрічалися з тими особами, які висловлювали сумнів щодо об’єктивності проведення попереднього слідства. Я і міністр внутрішніх справ Руслан Мова спеціально для представників ЗМІ провели прес-конференцію. Ми намагалися бути максимально відкритими й максимально об’єктивними», – додав він.

«Потрібно розуміти, що цей злочин було скоєно з необережності. Однак у будь-якому разі дотримуватися правил дорожнього руху необхідно, щоб такого більше не повторилося», – підсумував глава СК.

Нагадаємо. 30 вересня в селі Паркани на Тираспольському шосе, біля арки, сталася резонансна дорожньо-транспортна пригода. Водій кросовера «Lexus», 22-річна жінка, раптово втратила управління автомобілем і, не доїжджаючи до нерегульованого пішохідного переходу, скоїла наїзд на 15-річну школярку, яка переходила проїжджу частину. Дівчинка померла на місці. Після цього «Lexus» виїхав на зустрічну смугу, де протаранив «Mercedes», а потім вилетів у кювет.

Ксенія   ВАСИЛЕНКО.