Спортивне свято

Напередодні дня міста, 19 листопада, в Рибниці у Палаці культури «Цементник» (нині молодіжний центр) відбувся Відкритий чемпіонат із жиму штанги лежачи та строгого підйому на біцепс, присвячений 389-й річниці міста та героям Радянського Союзу, уродженцям Придністров’я.

Організатором спортивного заходу стала громадська організація «Рибницька бездопінгова федерація пауерліфтингу». У чемпіонаті взяли участь 130 спортсменів із ПМР, Молдови й Гагаузії.

Учасників змагань привітав глава держадміністрації Рибниці й Рибницького району В’ячеслав Фролов: «Відрадно, що спортивні змагання збирають усе більше молоді. Це означає, що сучасне покоління долучається до здорового способу життя і розвиває в собі силу волі. Нехай на сьогоднішніх змаганнях буде присутній бадьорий дух і спортивне завзяття».

Про значення і результати турніру нашому кореспондентові розповів голова республіканської громадської організації «Придністровська бездопінгова федерація пауерліфтингу» Анатолій Семеренко: «Я вдячний глядачам, які підтримували спортсменів гучними аплодисментами. Велику роботу в Рибниці з розвитку пауерліфтингу проводить Олександр Кішлян як організатор і спортсмен. Свідченням цього є участь у чемпіонаті 45 спортсменів, які представляли Рибницький район. Варто виділити й результати. Так, у категорії до 67,5 кг тираспольчанин Олександр Семеренко підтвердив свій світовий рекорд – 142,5 кг. Ігор Шаповал із Рибниці в категорії до 90 кг показав солідний результат – 202,5 кг. Переможці змагань були нагороджені кубками й медалями». Наступним турніром, який організовує придністровська федерація, буде Відкритий чемпіонат Григоріопольського району з жиму лежачи та строгого підйому на біцепс, який проходитиме 24 грудня в селі Красногірка.

Також  у квітні 2018 року у Великобританії проходитиме чемпіонат Європи з пауеліфтингу. На турнірі виступатимуть Олександр Семеренко і Данило Ігнатьєв, у яких є реальний шанс на вдалий виступ.

Олександр   ЗАЙЧУК.