Спорт сильних людей

Упродовж свого функціонування Придністровська бездопінгова федерація пауерліфтингу проводить активну роботу, направлену на залучення молоді республіки до занять спортом.

Напередодні 75-ї річниці звільнення Тирасполя від німецько-румунських загарбників у придністровській столиці був проведений Відкритий чемпіонат міста з жиму штанги лежачи.

В інтерв’ю нашому кореспондентові голова спортивної федерації Анатолій Семеренко розповів про підсумки турніру. «У змаганнях взяли участь 60 спортсменів з усіх міст і районів республіки. Вони показали досить високі результати. Перше місце в абсолютній першості завоював Олександр Кирліч із силовим коефіцієнтом 118.2 (маючи власну вагу 61 кг, він зумів підняти 145 кг). Другим став Владислав Котік – 107.2 (власна вага – 65,1 кг, а підняв – 140 кг). Олексій Калаврін з дещо меншим коефіцієнтом – 106.3 – посів третю сходинку турнірної таблиці. Йому вдалося, маючии власну вагу 82,5 кг, підняти штангу 165 кг».

Як зазначив спортивний функціонер, цей турнір став для наших спортсменів важливим етапом підготовки до Відкритого чемпіонату ПМР з пауерліфтингу та жиму штанги лежачи, який відбувся 18 травня в Тирасполі.

Сергій   ЛЕВЧЕНКО.