ПДУ та держслужба ЗМІ підписали угоду про співпрацю

ПДУ ім. Т. Г. Шевченка та Державна служба ЗМІ уклали угоду про співпрацю. Документ передбачає роботу за кількома напрямками: підбір спеціальностей, організація практики, надання робочих місць тощо. Такої практики взаємодії вишу з цим відомством ще не було.

Для держуніверситету практика укладання угоди про співпрацю з різними міністерствами та відомствами республіки не нова. Головний республіканський виш  веде цілеспрямовану роботу в цьому напрямку вже довгий час. Так, у рамках таких угод передбачається практика студентів у профільних державних установах, робота, як то кажуть, «на місцях» із фахівцями та надання робочих місць. «Це дуже важливо не тільки для університету, а й для держави загалом. Завдяки таким домовленостям про співпрацю ми зможемо залучати студентів ще в період навчання на стажування в різні структури держуправління. Це дасть можливість підготувати не лише досвідченого фахівця у своїй справі, а й орієнтованого на роботу в певній сфері, з розумінням місцевої специфіки роботи», – зазначила директор Інституту державного управління права та соціально-гуманітарних наук ПДУ ім. Т. Г. Шевченка Олена Бобкова.

З Державною службою ЗМІ такої практики раніше не було. Підписана угода передбачає замовлення бюджетних місць для профільних фахівців, організацію практики та надання робочих місць у ЗМІ. «Це сприятиме використанню в повному обсязі потенціалу нашого університету для розв’язання проблем у галузі ЗМІ, держслужби зв’язку. Ми сподіваємося на високу оцінку нашої роботи вашим колективом», – підкреслив ректор ПДУ Степан Берил. Начальник Державної служби ЗМІ Лідія Колодка, у свою чергу, подякувала головному вишу Придністров’я за роботу та відзначила високий рівень фахівців, яких готує університет. «Велика частина співробітників наших підвідомчих організацій – телебачення, радіо, друковані видання – це випускники ПДУ. Хочу також наголосити, що багато наших колишніх працівників нині працюють у великих телерадіокомпаніях Росії, України й Молдови. Вони зарекомендували себе як першокласні фахівці. Я вважаю, що це заслуга й університету», – підсумувала Лідія Колодка.

ПДУ, крім того, уклав ще одну угоду: про взаємодію з Державною службою екологічного контролю та охорони навколишнього середовища, начальник якої Василь Сотников зазначив: «Наша установа дуже молода, їй усього два з половиною роки. У ній працюють не тільки екологи, а й економісти, юристи, а тому нам потрібні досвідчені фахівці в різних галузях, які розбиратимуться у специфіці нашої роботи. Завдяки таким угодам ми спільно підготуємо справжніх професіоналів».

Леся   ПОТОЦЬКА.
Фото ІА «Новости Приднестровья»