Семінар для підприємців у Рибниці

В актовій залі держадміністрації м. Рибниці 14 червня на черговому семінарі зібралися співробітники податкових органів з платниками податків для обговорення найважливіших питань, які виникають  під час їхньої взаємної діяльності.

Семінар проводився в рамках виконання Постанови Уряду ПМР від 5 березня 2018 року № 67 «Про затвердження Порядку надання консультаційних послуг підприємцям-початківцям міністерствами, відомствами та державними адміністраціями міст і районів Придністровської Молдавської Республіки на безоплатній основі».

На семінарі були присутні представники податкової інспекції, Державного митного комітету, банківської сфери.

Основні питання стосувалися розуміння і трактування Закону «Спеціальний податковий режим, спрощена система оподаткування», кредитної політики, питань щодо оформлення документів під час перетину кордону (які документи повинні пред’являти на митниці індивідуальні підприємці), можливості одержання й уточнення інформації.

Усім зацікавленим особам було запропоновано за необхідності термінової відповіді на те чи інше запитання стосовно до їхньої професійної діяльності використовувати сайти держслужби, Мінфіну. Рекомендовано було також звернути увагу на сайт Агентства з інвестицій і розвитку, на якому підприємці можуть дізнатися про наявні інвестиційні проекти, про напрямки у розвитку підприємницької діяльності за програмою заміщення товарів. На цих сайтах можна знайти всю необхідну інформацію або телефони відповідальних осіб. Також патентники можуть безпосередньо звернутися до фінансового відділу податкової інспекції.

У ході обговорення питань підприємці одержали компетентні відповіді від представників державних служб.

Подібні семінари в м. Рибниці заплановані й наступного місяця.

Олексій   РОСТОВЦЕВ.