Це потрібно живим

Ще одним святим місцем у Григоріопольському районі стало більше: в селі Красногірка відбулось урочисте відкриття пам’ятного знака на честь загиблих і померлих захисників Придністров’я.

У центрі села поряд з меморіальними плитами, на яких висічені імена селян, загиблих на фронтах Великої Вітчизняної війни, нині встановлено ще один пам’ятний знак. У цей знаменний день тут зібралися жителі та почесні гості села: заступник глави держадміністрації Григоріопольського району та міста Григоріополя Валентина Ільєнкова, голова Громадської організації «Союз захисників Придністров’я Григоріопольського району «Центр»
Сергій Кутовий, отаман Чорноморського козацького війська Ігор Небейголова, захисники Придністров’я, козаки.

До мешканців села та гостей звернувся глава адміністрації Красногірки Микола Кільянчук, який зазначив, що ця подія дуже важлива для збереження пам’яті про полеглих та померлих героїв, а також нагадав про роки Великої Вітчизняної війни, закликавши нинішні та майбутні покоління знати й берегти свою історію. Почесне право відкриття пам’ятного знака було надано матері померлого захисника ПМР Раїсі Колесниковій та дружині померлого захисника ПМР Галині Уховій.

Настоятель православної парафії «Благовірного князя Олександра Невського» отець Пахомій здійснив обряд освячення пам’ятного знака і помолився за упокій тих, хто ціною свого життя врятував нашу землю від ворога. У ході урочистого заходу почесними грамотами держадміністрації міста Григоріополя і Григоріопольського району, громадської організації «Союз захисників Придністров’я Григоріопольського району «Центр», адміністрації села Красногірка були нагороджені всі ті, хто брав активну участь у відкритті цього знака. Завершився захід покладанням квітів до нього.

Пам’ятати й шанувати своїх героїв – це славна традиція придністровського народу. Вона є прикладом усіх добрих і пам’ятних справ.

Світлана   МОРОЗ.