Важлива подія цього тижня

У Придністров’я прибула делегація на чолі з віце-прем’єром РФ Дмитром Козаком. Його супроводжують міністр сільського господарства РФ Дмитро Патрушев, статс-секретар, заступник міністра закордонних справ РФ Григорій Карасін, інші посадові особи. Президент ПМР Вадим Красносельський і Дмитро Козак зустрілися в Бендерах.

Метою візиту віце-прем’єра Росії є продовження розпочатого на початку поточного місяця обговорення актуальних питань, позначених на порядку денному придністровсько-російської взаємодії, а також відносно діяльності формату «5+2».

«Досягнутих раніше домовленостей повинні дотримуватися обидві сторони. Багато питань переговорного порядку денного, як і раніше, актуальні й вимагають невідкладного вирішення», – зазначив на зустрічі Президент Вадим Красносельський.

Йшлося також і про миротворчу діяльність на території Придністров’я. Учасники зустрічі зійшлися на думці про те, що вона підтвердила свою ефективність і повинна бути продовжена в такому ж форматі.

Серед обговорюваних політичними діячами тем у пріоритеті була економіка. Йшлося, зокрема, про експорт придністровських товарів у російському напрямку і про те, наскільки важливим є на сьогодні експорт в російські регіони сільгосппродукції, вирощеної в Придністров’ї.

Офіційна частина зустрічі завершилася відвіданням одного з придністровських підприємств – ТОВ «Акватир». Гостям розповіли про унікальне виробництво, в основі якого – вирощування риби осетрових видів, яких на сьогодні в асортименті понад сотня позицій. Дмитру Козаку і його колегам розповіли, що це підприємство є повноциклічним виробничим комплексом.

Олена   ДВОРСЬКА.