«Приднестровское качество» крокує по країні

Цього року виповнюється 15 років конкурсу «Приднестровское качество». Це своєрідне змагання представників реального сектора економіки. До того ж, 2017-й оголошений Президентом Роком підприємця.

Наприкінці грудня підсумки конкурсу покажуть, яких результатів досягли придністровські промисловці, що було зроблено для розвитку підприємств різних форм власності. Цього року в конкурсі з’явилася нова номінація – «Лідер розвитку внутрішнього ринку». На таке почесне звання може претендувати й Дубоссарська філія ТПФ «Интерцентр Люкс», яка бере участь у конкурсі вже 13-й раз.

Представники журі конкурсу «Приднестровское качество» днями побували на Дубоссарській швейній фабриці. Це підприємство – одне з потужніших у нашій республіці, яке шиє верхній одяг для всієї родини. За останні роки на виробництві було вжито багато заходів щодо розвитку підприємства. Одним з найголовніших стало те, що тепер тут шиють вироби власного виробництва. По-друге, на фабриці застосовують сучасні інноваційні технології, завдяки чому виготовлювана продукція відрізняється своєю якістю та зовнішнім виглядом. По-третє, вироби цього підприємства вже відомі далеко за межами ПМР. Одяг фірми «Интерцентр Люкс» реалізується у 40 регіонах Росії та країнах далекого закордоння.

«Завдяки внеску всіх, хто бере участь у створенні та виробництві верхнього одягу для всієї сім’ї, наші вироби мають попит як у нашій республіці, так і за її межами. У нас прийнятні ціни, є знижки для робітників підприємства, а також для пенсіонерів і багатодітних сімей. Найголовніше, до чого ми прагнемо завжди, – це пошиття гарних, зручних та якісних виробів», – розповіла директор Дубоссарської філії ТПФ «Интерцентр Люкс» Ірина Харченко.

Експертам конкурсу дубоссарські швейники представили 18 моделей із двох нових колекцій: «Весна – Лето 2017» і «Осень – Зима 2017», які шили цього року. За словами фахівців, конструктори, технологи та представники всього колективу намагалися створити такі вироби, щоб максимально задовольнити кожного покупця. У цьому процесі беруть участь й італійські дизайнери, які двічі на місяць приїжджають у Придністров’я й допомагають місцевим фахівцям створювати чудовий одяг. У колекції «Весна – Лето 2017» були розроблені та виготовлені моделі по 3-х напрямках:

— «MADZERINI ROSSA» – це стиль на всі випадки життя, який має витончений фасон і елегантний дизайн; — «MADZERINI BIANCA» – колекція одягу зухвалого настрою з гостро модними образами в стилі «кежуал»;

— «MADZERINI MILANO ORO» – тип одягу з оригінальним дизайнерським винаходженням, індивідуальний підхід із застосуванням ручного оздоблення.

«Ми звертаємо увагу на сировину, з якої шиються вироби. Під час оцінювання якості дивимося на відповідність гігієнічним вимогам. Звичайно, верхній одяг не завжди зроблений із натуральних тканин, однак сировина, яку застосовують на цьому виробництві, дуже якісна і від неї залежить результат. Також нас цікавлять питання відповідності моді та сучасним тенденціям», – розповіла експерт органу з сертифікації автономної некомерційної організації «Центр сертифікації, метрології та стандартизації» Валентина Афанасьєва.

Члени комісії ознайомилися з виробництвом, умовами, в яких працюють швачки, а також із готовою продукцією. Відповідати вимогам часу і випускати вироби, що мають попит, допомагає 5-рівнева система контролю якості, яка дозволяє контролювати всі етапи й операції на виробництві. Якого рівня досягне Дубоссарська швейна фабрика на конкурсі «Приднестровское качество», ми дізнаємося наприкінці грудня, коли професійне журі підіб’є підсумки змагання промислових підприємств нашої республіки.

Надія   ПАЄРЄЛІ.