Державна турбота плюс дисципліна громадян

Президент Вадим Красносельський на робочій нараді 17 листопада наголосив, що наша держава успішно бореться з коронавірусною інфекцією. Хворих із діагнозом COVID-19 лікують у спеціалізованих госпіталях. Безсимптомні пацієнти також перебувають під постійним медичним наглядом.

Ніхто з тих, хто потребує допомоги фахівців, не залишається самотнім. Таке досягнення стало можливим завдяки вкладанню сотень мільйонів рублів  державної казни в медицину.

Медики розраховують на масову виписку буквально через тиждень, максимум десять днів. Оперативно звільняються ліжко-місця після використання експрес-тестів, які не потребують багатоденного очікування результатів дослідження проб біоматеріалу. Тож є надія на те, що розширення госпітальної мережі в найближчій перспективі не знадобиться.

На нараді йшлося про необхідність більш серйозного ставлення до виконання санітарно-епідеміологічних вимог. Люди мусять дотримуватися соціальної дистанції, носити захисні маски, не ігнорувати правила власної безпеки.

Особливо це стосується осіб віком старших за 65 років, які через хронічні захворювання перебувають у зоні підвищеного ризику. Їх закликають не виходити з дому без особливої потреби, а в разі необхідності звертатися до волонтерів, які допоможуть купити продукти харчування і ліки та доставити їх за адресою.

Спільними зусиллями – турботою держави та сумлінням і дисципліною кожного придністровського громадянина – можна перемогти хворобу, від якої втомився увесь світ, і повернутися до нормального життя.

Щодо методів лікування коронавірусу, то придністровські медики апробують нові види лікарських засобів. Головний лікар Слободзейського шпиталю Ігор Тостановський розповів, що добре зарекомендував себе препарат китайського виробництва, всі компоненти якого мають рослинне походження. Прийом цього засобу викликає явну регресію (відступ) вірусної симптоматики. Фахівець рекомендує застосовувати його в комплексному лікуванні, як альтернативу іншим лікам, якщо хвороба протікає легко, а також і для профілактики. З огляду на доступну ціну препарату, вирішено придбати пробну партію та реалізовувати її через роздрібну аптечну мережу.

Уляна   БОНДАРЧУК.

Фото IА «Новости Приднестровья».