Рибниця, допоможемо разом!

Рибницькі волонтери продовжують допомагати людям пенсійного віку, інвалідам і тим, хто потребує допомоги в цей непростий час.

На тлі зростання хвилі захворюваності коронавірусною інфекцією всім громадянам республіки старшим за 65 років рекомендовано мінімізувати перебування в громадських місцях. У зв’язку з цим, ЗМІ ПМР нагадують пенсіонерам і одиноким людям про можливість звернутися по допомогу до волонтерів.

Волонтерські організації й окремі помічники працюють по всій республіці. Вони розвозять продукти харчування, ліки, предмети першої необхідності, оплачують комунальні послуги, допомагають пенсіонерам звертатися в різні інстанції.

Небайдужі рибничани з волонтерського руху «Рибниця, допоможемо разом!» стали на шлях добродійної діяльності й несуть поміч людям із самого початку пандемії. Якщо ви проживаєте в місті Рибниця або в Рибницькому районі, то за необхідності можете звернутися за підтримкою телефоном гарячої лінії 0-555-2-56-18. Інформація про звернення, що надійшло, передається волонтерам у вайбер-спільноту «Рибниця, допоможемо разом!». За реалізацією запиту стежить співробітник апарату рибницького відділення РПП «Оновлення» Вікторія Чернова, яка є модератором цієї вайбер-спільноти.

Вікторія розповіла, що після зняття жорсткого карантину потік звернень дещо  зменшився. Основна кількість заявок надходить від інвалідів, пенсіонерів і людей, які мешкають самотньо. Усім, хто звернувся, надається необхідна допомога і підтримка. За минулий час добровольці купували та доставляли продукти й медикаменти, оплачували комунальні послуги, передавали необхідні речі в лікувальні установи. Вони старалися забезпечити транспорт і організовували доставку престарілих людей додому після їх виписки з лікарні.

«Більшість волонтерів – це люди, що працюють, тому допомогу надають здебільшого в неробочий час і у вихідні дні. В першу чергу допомагають людям з інвалідністю, самотнім і тим, кому вже за 70 років. Трапляються випадки, коли нашим волонтерам доводиться ходити в поліклініку, щоб виписати у лікаря рецепти на ліки, і лише потім купувати та доставляти їх пацієнтам. Буває, що телефонують жителі, яким просто необхідно поспілкуватися. Нещодавно дзвонив дідусь, якому за 80. Я потім, через пару днів, йому передзвонювала, цікавилася, як справи. З-поміж тих, хто звертається по допомогу, є вже знайомі нам маломобільні люди, які телефонують на лінію постійно.

Надходили заявки й із МВС. Був випадок, що на Вайбер, до мене особисто, звернулася дівчина з Туреччини. Вона написала, що її батькам, які проживають у Великому Молокиші, необхідна допомога. Наші молоді люди туди їздили та допомагали», – розповіла Вікторія Чернова.

На адресу волонтерів надходить також багато дзвінків і зі словами подяки. Одними з найактивніших рибницьких волонтерів є Геннадій Думітрашко та Катерина Соколова. Це люди, які власним коштом і на своєму транспорті здійснюють допомогу людям, що проживають у селах Рибницького району. Вони доставляли їм інсулін, інші ліки, продукти харчування.

Приєднатися до волонтерського руху можуть усі охочі.

Є ВАРІАНТИ:

вступити до вайбер-спільноти

«Рибниця, допоможемо разом!»

або звертатися безпосередньо

в офіс партії «Оновлення»,

який розташований на вулиці Гагаріна, 7, або ж до Рибницької держадміністрації.

ДОПОМОЖІМО  РАЗОМ  ТИМ,

ХТО ОСОБЛИВО  ЦЬОГО  ПОТРЕБУЄ!

Дмитро   ВЛАДОВ.