Подарунки на пам’ять

На честь Дня народження міста Рибниці та відкриття оновленого магазину «Хайтек» його керівники спільно з фірмами-партнерами організували акцію і подарували рибницьким соціальним установам побутову техніку на суму близько 60 тисяч рублів.

Зокрема, СШ № 10 подарували бойлер, Центру дитячої та юнацької творчості – музичний центр. «Завдяки конструктивній взаємодії держадміністрації з комерційними підприємствами стало можливим виділити дещо з побутової техніки, яку ми розподілили між соціальними установами», – розповів глава держадміністрації В’ячеслав Фролов.

Директор ЦДЮТ Олена Пясецька зауважила, що заклад давно відчуває потребу в музичному центрі. Те обладнання, яке в них є, велике й енерговитратне. Для проведення невеликих заходів потрібен був саме компактний музичний центр. Крім того, в ЦДЮТ В’ячеслав Фролов і його заступник Юрій Молдовський оглянули навчальні кабінети, поспілкувалися з викладачами та гуртківцями.

У СШ № 10 під час спілкування з колективом глава держадміністрації обговорив проблемні питання, які потребують якнайшвидшого розв’язання. Зокрема, вчителі звернули увагу на невідповідність нормам температурного режиму актової зали, на брак м’якого спортивного інвентарю. Глава Рибниці повідомив, що проведення ремонтних робіт в актовій залі заплановано на 2018 рік у рамках муніципальних програм. «Ці питання перебуватимуть під моїм особистим контролем до їх вирішення», – запевнив глава.

ДУ «Рибницька центральна районна лікарня» теж прийняла подарунок – новий холодильник
і пральну машину. Тепер медперсоналу набагато легше буде доглядати за пацієнтами. В’ячеслав Фролов під час відвідування ЦРЛ поцікавився перебігом ремонтних робіт у відділенні терапії № 2.

Крім цього, іменинниками себе відчули також і школи Ульми та Мокри, дитячі садочки № 8 і 10, будинок для самотніх престарілих, управління культури.

А 24 листопада глава держадміністрації завітав на свято до Рибницької гімназії № 1. Цього дня велика і дружна родина гімназистів урочисто приймала до своїх лав 60 першокласників, а також старших учнів, які влилися в колектив цього року. В’ячеслав Фролов звернувся до школярів зі словами: «Ви – головна цінність нашої держави, наше велике і світле майбутнє. Для всіх нас цей захід має важливе значення. Він, безумовно, визначить ваше подальше життя». Подарунком учням і вчителям від керівництва міста став телевізор. А ще гімназію включили в програму капітальних вкладень з покращення технічного стану будівлі.

Директор гімназії Людмила Балабан звернулася до першокласників зі словами напуття: «У нашій гімназії кожен учень прагне покорити свій Олімп: інтелектуальний, спортивний, творчий. Адже навіть найменше досягнення – це сходження до нього. Сьогодні наші першокласники роблять свій відповідальний крок. Бажаю вам успіхів у навчанні й покорення свого Олімпу».

Учнів та педагогічний колектив з Днем гімназії привітав депутат Верховної Ради Яків Галак, керівник апарату Рибницького відділення Республіканської партії «Оновлення» Наталя Мамалига. Заступник начальника рибницького УНО Оксана Попченко зачитала Вітальний адрес від керівника управління освіти.

Ось таким і запам’ятається рибничанам свято міста – подарунковим. А нинішнє молоде покоління саме на цих вчинках вчитиметься робити своє життя й оточення кращим.

Влад   ПЕТРОВ.