Діти в соціальних мережах

Чи є проблема більш актуальна та наболіла, аніж діти та соціальні мережі, діти і ґаджети, діти і наслідки надлишку технологій у їхньому житті?

Рано чи пізно настане той момент, коли ваша дитина захоче зареєструватися у соцмережі. Якщо ви довго захищали дитину від соціальних мереж, але відчуваєте, що «питання вже назріло» і реєстрація в соцмережі стає не просто забаганкою, а навіть необхідністю, то зробіть це разом з дитиною.

Зверніть увагу на ключові моменти під час заповнення анкети. Розкажіть дитині, чому не потрібно вказувати свій номер телефону. Скажіть, що деякі дорослі вказують свій номер телефону, бо їхня робота цього потребує.

Було б добре, якби у когось із батьків була сторінка у соцмережі. Пам’ятайте, що дитина в першу чергу уважно вивчить вашу сторінку. І якщо ви завантажуєте фотографії лише в купальнику, то ваша донька не дуже прислухається до ваших серйозних рекомендацій.

Налаштуйте так, щоб незнайомі люди не змогли писати вашій дитині повідомлення і коментувати фотографії. Максимально обмежте доступ.

Перш ніж завантажувати фотографії, зверніть увагу на знімки, які хоче завантажити ваша дитина. Скажіть правду дитині, якщо вам подобається її вибір. Якщо ж вибір вашої дитини викликає протилежні почуття, то поясніть, чому ви не стали б цього робити.  Якщо у вас хороший контакт з дитиною, вона обов’язково прислухається.​

Коли сторінка створена, допоможіть дитині з групами. Долучіть її в групи свого класу, школи чи спортивного клубу. Знайдіть групи за інтересами. Вирішуйте самі, чи варто вам вступати до всіх груп, до яких вступила ваша дитина, чи тільки до деяких. Необхідно тримати руку на пульсі завжди.

  Сільвія   РОГУТ.

Фото з вiдкритих джерел.