Придністровська якість – 2020

Заключне засідання Організаційного комітету конкурсу «Придністровське якість – 2020» відбулося 17 грудня. З огляду на обмежувальні та запобіжні заходи засідання комітету провели в онлайн-форматі на платформі ZOOM.

Республіканський конкурс «Придністровська якість», традиційним організатором якого виступає Торгово-промислова палата (ТПП) ПМР спільно з Міністерством економічного розвитку, Міністерством сільського господарства і природних ресурсів, державними службами, державними адміністраціями міст і районів, органами з сертифікації, відбувся в нашій республіці 18-й раз.

У контексті загальної несприятливої епідеміологічної ситуації, яка склалась у світі та не оминула нас, ТПП з самого початку запропонувала проведення конкурсу в незвичному, особливому форматі з максимальним переведенням його в онлайн режим, починаючи з подачі заявок і закінчуючи підбиттям підсумків. Однак це не виключило можливості відвідування підприємств для презентації номінованих продуктів.

Нагадаємо, що проведення такого масового заходу має на меті пропагування і підтримку вітчизняного виробника, підвищення конкурентоспроможності та просування якісних придністровських товарів як на внутрішньому, так і на зовнішньому ринках.

Розпочинаючи засідання, до учасників події зі словами привітання звернувся голова оргкомітету Василь Кожан. Він подякував членам експертних комісій та поінформував про деякі підсумки престижного конкурсу.

Василь Миколайович на прохання нашого кореспондента розповів, що загалом до участі в конкурсі «Придністровська якість – 2020» залучилися – подали заявки – 57 підприємств, однак два з них вибули ще до завершення заходу з різних причин. Тому експерти оцінювали товари й послуги 55 учасників, які дійшли до фіналу.

Тирасполь представляли 30 підприємств, поміж яких відоме ЗАТ «Одема» ім. В. Соловйової – сучасне швейне підприємство з 75-річною історією, солідним досвідом і традиціями, пізнаваним торговим знаком і репутацією надійного ділового партнера, ТОВ «Акватир» – великий виробник риби та рибної продукції тощо.

На розгляд журі від Бендер надійшли заявки 11 підприємств. Удруге взяло участь у конкурсі ЗАТ «Бендерський пивоварний завод», вся продукція якого виготовляється згідно з Держстандартом, підлягає суворому контролю в акредитованій лабораторії підприємства, є цілком натуральною, має популярність і широкий попит у жителів Придністров’я.

Рибницький і Слободзейський райони надіслали по 5 заявок, Дубоссарський район представив 4 підприємства, з-поміж яких ТОВ «Піазіс», основним напрямком діяльності якого є вирощування та реалізація молодняка птиці, оброблення та виготовлення напівфабрикатів з м’яса птиці, субпродуктів заморожених і охолоджених, а також подальша реалізація власної продукції. Також ТОВ «Лендер Агроприм», яке вирощує, переробляє та реалізує зернові й олійні культури.

Деякі учасники виступили відразу в кількох номінаціях конкурсу. Уперше приєдналися до вже відомих постійних конкурсантів 6 підприємств.

Упродовж жовтня – грудня експертні комісії провели 54 зустрічі з підприємствами-учасниками, зокрема на території підприємств – 42; на території ТПП – 9; у форматі онлайн – 3.

Нагородження лауреатів конкурсу «Придністровська якість – 2020» відбудеться в січні 2021 року.

Ірина   МАСЛОВА.

Фото з вiдкритих джерел.