Як снігові жуки врятували Новий рік від повітряних піратів

До настання Нового року залишалося трохи часу. Дід Мороз і Снігуронька мчали на своїх чарівних санях по небу, щоб встигнути до дітей з новорічними подарунками. На санях вони везли мішки, повні подаруночків!

Дорогою Дід Мороз зі Снігуронькою, як завжди, жартували, сміялися і співали веселі пісні. Раптом несподівано на їхньому шляху виник корабель повітряних піратів!

Повітряні пірати були жадібними і злими казковими чоловічками, які хуліганили в небі, відбираючи що-небудь у інших літаючих казкових персонажів. Наприклад, одного разу повітряні пірати вкрали мітлу у Баби Яги. Тепер ось вони дісталися до Діда Мороза.

Повітряні пірати були одягнені в костюми космонавтів, тільки на головах у них замість шоломів були справжні піратські треуголки.

– Зупиніться, Діду Морозе і Снігуронько! – вигукнули повітряні пірати. – Віддавайте-но нам усі свої мішки з подарунками, а не то ми зараз зламаємо ваші чарівні сани і відберемо ваших оленів!

Дід Мороз не міг дозволити, щоб повітряні пірати зламали сани і відібрали оленів. Тоді Новий рік був би безнадійно зіпсований. Тому він віддав піратам-розбійникам мішки з подарунками.

Повітряні пірати схопили награбоване і задоволені полетіли з вигуками: «Ха-ха-ха!».

А Дід Мороз став думати: що ж робити? Як врятувати новорічне свято?

– Не можемо ж ми їхати до дітей без подарунків! А якщо ми зараз повернемося додому за новими подарунками, то точно не встигнемо на свято, і діти все одно засмутяться, – сказав він Снігуроньці.

– Не хвилюйся, Дідусю Морозе. Я знаю, що робити, – відповіла Снігуронька.

Вона махнула широким рукавом, і з нього полетіли сніжинки. Виявилося, що це зовсім не сніжинки, а чарівні снігові жуки.

Снігові жуки швидко полетіли туди, куди щойно вирушили повітряні пірати. Вони хутко наздогнали розбійників, однак ті не звернули на них уваги – подумали, що це звичайні сніжинки.

Проте хитрі снігові жуки залізли повітряним піратам під костюми й почали їх лоскотати.

Від лоскоту повітряні пірати реготали до сліз.

– Досить, припиніть! – благали пірати снігових жуків.

Жуки-сніжинки наполегливо продовжували свою справу і дзижчали:

– Припинемо, якщо ви повернете усі подарунки Дідові Морозу!

– Повернемо, повернемо! – закричали хором повітряні пірати. Вони на все були згодні, щоб тільки цей лоскіт припинився.

Снігові жуки перестали лоскотати повітряних піратів, а ті поспішили відвезти мішки з подарунками назад Діду Морозу.

Дід Мороз і Снігуронька знову помчали на своїх легкокрилих санях до дітей, з мішками, повними подарунків. А повітряні пірати розбіглися в різні боки, побоюючись, що їх наздоженуть снігові жуки.

Олена   КУКУЄВИЦЬКА.