Старту сезону – зелене світло!

Гандболісти готуються до відновлення нового сезону. Тираспольський клуб «ПДУ-Картина ТВ» вже майже рік без офіційних ігор. Через пандемію минулого року команда залишилася без єврокубків, адже їх скасували через коронавірус. Нині спортсмени старанно тренуються, до майбутніх стартів вони готові!

Майже рік без офіційних ігор – столичні гандболісти в розгубленості, адже такого не було ніколи. Більшість часу їм довелося тренуватися на свіжому повітрі. Лише з 19 грудня, рішенням Оперштабу команді дозволили проводити тренування в залі. «Перерва була катастрофічно тривалою, фактично вже минув рівно рік з того моменту як чемпіонат завершили достроково і новий поки ще не почали. Ми займалися і на вулиці, й у залі. Якщо на свіжому повітрі працювали над фізичною підготовкою, над швидкісно-силовою, то там не було ніяких проблем, особливо влітку, світловий день у нас довгий. Та знову ж таки, одна справа працювати над силовою підготовкою на вулиці, й зовсім інша – отримувати ігрову практику в залі. На вулиці не завжди комфортно було – впливали й погодні умови. Тренування в залі для нас тепер – справжнє щастя. Раніше ми, напевно, не цінували те, що мали, а тепер, маючи можливість знову займатися улюбленою справою, дістаємо величезне задоволення, є невелика ейфорія», – розповів тренер тираспольського клубу« ПДУ-Картина ТВ» Олексій Ковальчук.

Старт чемпіонату Молдавії з гандболу запланований на лютий, спортсмени перебувають у бойовій готовності. «Нам удалося зберегти той склад команди, який у нас був, це теж дуже важливо в нинішній ситуації. Наш гравець Саша Лупашко покинув клуб ще в позаминулому році, він перейшов з чемпіонату Франції до чемпіонату Македонії, тепер він на канікулах у Тирасполі, поділився з нами своїм європейським досвідом, якимись цікавими вправами, з хлопцями поспілкувався. Тому найголовніше те, що ми зберегли склад команди, я впевнений, що ми боєздатні», – підкреслив Олексій Ковальчук.

Крім дорослої чоловічої команди до змагань приєднаються і юнацькі клуби. «Нарада профільної федерації Молдавії проводилася ще у вересні, й попередньо були подані заявки на участь чоловічої, жіночої команд, а також 4-х або 5-х команд різних вікових категорій, у тому числі й жіночі клуби. Всі ці заявки залишаються в силі», – зазначив тренер.

Відбулася і довгоочікувана церемонія нагородження переможців і призерів минулого чемпіонату – у списку п’ять придністровських команд. Кубок Чемпіонів отримав клуб «ПДУ-Картина TV». Столичні гандболісти стали 17-кратним чемпіоном Молдавії. «Ми чекали на нагородження ще з весни, та зі зрозумілих причин не виходило організувати захід. Результат відмінний, але хотілося б дограти чемпіонат до кінця. Перша половина сезону була вдалою, та ми все одно розраховували два кола відіграти й завершити сезон також на першому місці, але так склалося, що багато гравців перехворіли», – розповів капітан ГК« ПДУ-Картина ТВ» Ярослав Вицеховський.

Вперше бронзові медалі виграла чобруцька команда «Колос», ще одна бронза у жіночого клубу «ПДУ-СДЮШОР», в юнацькому розіграші – чотири придністровських призери. Так, у трійку лідерів увійшли дві команди з села Чобручі, срібло виграв молодіжний клуб тираспольської спортшколи, перший чемпіонський титул у юніорок «ПДУ-СДЮШОР». «Ми дуже старалися, ходили на тренування, працювали й показали все, на що ми здатні», – зазначила капітан ГК «ПДУ-СДЮШОР» Афродіта Деркаченко.

Новий сезон розпочнеться з дотриманням усіх санітарних норм – це головна вимога організаторів, адже здоров’я спортсменів – на першому місці!

Оксана   КРУК.

Фото з доступних джерел.