Подарунок до Дня захисника Вітчизни

У Тирасполі з нагоди свята відбувся відкритий особистий чемпіонат Тираспольської СДЮШОР греблі та стрільби зі спортивного орієнтування.

Змагання організували неподалік від території штабу ОГРВ у мікрорайоні Красні Казарми. Результати зарахували в залік Кубка Федерації спортивного туризму Придністров’я. У нинішньому році Федерація спланувала нові, 10-етапні змагання для підвищення кваліфікації орієнтувальників республіки. Згідно з положенням Кубка, передбачені й вікові, й кваліфікаційні групи, які формуються в залежності від класу дистанції. У залік приймають 6 кращих результатів спортсмена з 10 можливих.

У першому етапі Кубка, який відбувся в січні, брали участь 60 спортсменів із Тирасполя, Бендер, Дубоссар і сіл Слободзейського району. У другому етапі стартували вже 97 осіб. Дубоссарські спортсмени цього разу участі не взяли.

У програмі був так званий «міський» спринт. Максимальна дистанція (для чоловічої «еліти») склала 3 км. Першим її подолав вихованець Тираспольської школи греблі, майстер спорту Анатолій Фомічов: 16 контрольних пунктів він знайшов за 19 хв. 10 сек. У жіночій «еліті» найкращий час показала Вікторія Носенко, яка залишила позаду Злату Савінову, що поступилася переможниці лише шістьма секундами.

У групі Б (клас дистанції I розряду) переможцями етапу стали Віра Бабич і Денис Вракін, а також Марія Урсу та Олександр Марус (група до 12 років), Діана Честнова і Володимир Попов (до 14 років).

Для необізнаних із системою оцінювання в спортивному орієнтуванні: очки в кубкових стартах нараховуються за спеціальною формулою. Враховується не зайняте місце, а часовий розрив від переможця. У фіналі очки подвоюються. За підсумками виступів буде зведений рейтинг спорт-

сменів. Такий формат проведення змагань, на думку організаторів, підвищуватиме зацікавленість учасників і загострюватиме конкурентну боротьбу в групах.

Наступні змагання заплановані на 14 березня. У селі Копанка відбудеться чемпіонат Молдови на спринтерській дистанції, який було відкладено з минулого року через ковід-19. Він вважатиметься відбірковим на чемпіонат світу серед школярів, який відбудеться у Сербії.

Уляна    БОНДАРЧУК.

Фото: IА «Новости Приднестровья».