Довгоочікуване новосілля

Президентська програма «Доступне житло» – в дії. У республіці завершили будівництво чергового довгобуду. У Бендерах здали в експлуатацію багатоквартирний будинок на вулиці Кишинівській. В урочистій церемонії відкриття п’ятиповерхівки взяв участь Президент ПМР Вадим Красносельський.

Місто Бендери завжди славилося своїм затишком і гостинністю. Тепер усіх гостей республіки зустрічатиме гарний п’ятиповерховий будинок теплих відтінків. Нова житлова будівля розташовується поблизу придністровської митниці, але разом з тим, у дуже зручному житловому районі. Поряд парк і озеро, церква, ринок, поліклініка, дитячий садок, школа, аптеки, супермаркет, ходять тролейбуси та маршрутки – до центру можна доїхати за 10 хвилин.

Ще рік тому на місці оновленого будинку стояла занедбана недобудована споруда. У 90-ті роки планували побудувати дев’ятиповерхівку, але роботи заморозили. Така бетонна коробка простояла майже 30 років, а тепер тут – п’ятиповерховий будинок на

60 квартир. Планування всередині нестандартне – немає ліфта, його шахта стала додатковою житловою площею, тож вийшла ціла кімната. Сергій Моля придбав тут чотирикімнатну квартиру. Тепер його сім’я – дружина і троє дітей – готується до переїзду. «Тут 85 м2, спочатку нам повідомили, що 1 м2 коштуватиме до 120 доларів, у результаті вийшло менш ніж 100. Це дуже вигідні умови, тому що купити таку житлоплощу на вторинному ринку неможливо, це виходить удвічі дорожче, ніж ми заплатили», – розповів командир навчального взводу Республіканського кадетського корпусу С. Моля.

До нової п’ятиповерхової будови підвели світло, воду, газ, електрику та інтернет. Під’їзди облицьовані й освітлені, працюють домофони, а в найближчих планах – встановлення у дворі камер спостереження. Упорядкували й територію навколо, все покрили плиткою, є парковка та дитячий майданчик.

Будівля на вулиці Кишинівській у Бендерах стала десятим об’єктом, який відновили в рамках президентської програми «Доступне житло». «Хочу подякувати в першу чергу вам, дорогі жителі нового будинку, що повірили цьому кооперативу. Це було складно зробити, але ви повірили, й не прогадали. Також дякую тим, хто зробив з цієї бетонної коробки затишну, хорошу житлову споруду. Я впевнений, що тут лунатиме дитячий сміх. Найголовніше – це те, що тепер працівник бюджетної сфери на свою зарплату може купити собі житло, це дуже важливо, раніше такого не було, про це навіть мріяти було складно», – зазначив Вадим Красносельський.

Глава республіки підкреслив, що програма «Доступне житло» продовжуватиме свою діяльність. «Ми й надалі будемо проводити цю роботу, в нашій республіці ще є недобудовані об’єкти. Разом з тим, ті програми, які затверджені мною як Президентом і Верховною Радою відносно доступного житла, працюватимуть. Тобто, за бажання можна отримати доступний кредит і за доступними цінами придбати собі житло», – підсумував він.

Доступне житло на вулиці Кишинівській змогли придбати працівники бюджетної сфери: медики, педагоги та працівники правоохоронних органів. Відповідальність за будівництво об’єкта офіційно взяв на себе голова кооперативу, радник міністра внутрішніх справ Костянтин Калиньонок, а за ходом усіх робіт стежив особисто міністр внутрішніх справ Руслан Мова.

Леся   ПОТОЦЬКА.

Фото прес-служби Президента.