Санепіднорми – на контролі

На сайті МВС ПМР повідомляється, що з 22-го по 24 березня співробітники провели понад 2 300 перевірок дотримання карантинних заходів на об’єктах торгівлі, ринках і підприємствах, які надають послуги населенню. За результатами рейдів зафіксовано 33 порушення. Винні особи притягнуті до адміністративної відповідальності.

Рекордсменом із недотримання санепіднорм названо Тирасполь. У столиці було проінспектовано понад 1 100 об’єктів і складено 21 адмінпротокол.

У Бендерах, Слободзейському та Григоріопольському районах зафіксовано 9 порушень. У Дубоссарському і північних районах республіки за недотримання карантинних вимог до адмінвідповідальності притягнуті троє громадян.

Контрольні заходи щодо дотримання громадянами санепідрежиму продовжують здійснювати представники правоохоронних органів. З 29 березня по 4 квітня державтоінспектори перевірили 484 транспортні засоби, що перевозять пасажирів. Виявлено 19 фактів порушення санітарних вимог.

Понад 5 000 неодноразових перевірок об’єктів торгівлі та сфери послуг провели співробітники міліції спільно з представниками СЕС за минулий тиждень. З 29 березня по 4 квітня в республіці виявлено 103 порушення й до адмінвідповідальності залучено 90 осіб. Тільки у столиці проінспектовано понад 2 400 об’єктів і складено 48 адмінпротоколів.

За результатами перевірок у Бендерах, Слободзейському та Григоріопольському районах виявлено 25 відступів від приписаних норм. Тимчасово зупинено діяльність ринку в с. Бутори Григоріопольського району.

У Дубоссарському і північних районах республіки за недотримання санітарних норм до адмінвідповідальності притягнуто 30 громадян.

З 29 березня по 4 квітня міліціонери здійснили понад 4 000 перевірок жителів республіки, що перебувають в умовах запропонованої самоізоляції.

На сайті МВС повідомляється, що за вказаний період часу оператори системи «Безпечне місто» виявили 30 порушників обмежувального режиму. Всі вони притягнуті до адміністративної відповідальності.

Нагадуємо: за недотримання запропонованої самоізоляції винуватцям загрожує штраф від 92 до 460 рублів ПМР.

Анастасія   КАСИМ.

Фото: https://www.mvdpmr.org/