Небесна досконалість

Закінчується 2017 рік, оголошений у ПМР роком підприємця. Запитаємо себе, а чому в нашій республіці розвиткові малого бізнесу приділяється така велика увага?

Насамперед, варто сказати, що внесок у валовий внутрішній продукт малого і середнього бізнесу в більшості країн світу величезний, а в Італії, Китаї, Японії, Франції, Німеччині та Бразилії він становить близько 60 – 70%. У той же час в ПМР ці цифри набагато скромніші. Але останнім часом керівництво республіки докладає багато зусиль, щоб виправити ситуацію на краще і дати можливість малому і середньому бізнесу посісти  провідне місце в економіці Придністров’я.

Ми звикли, що бізнес – це виробництво, торгівля й послуги. Причому у хорошого підприємця результатом роботи є висока рентабельність виробництва і підвищений споживчий попит. Про одну таку фірму з незвичайною назвою TianDe ми сьогодні розкажемо.

У перекладі з китайської мови назва «TianDe» означає «небесна досконалість». «Tian» – це небо, яке, згідно з китайською філософією, є символом, що втілює велич і чистоту, відчуженість і відсторонення від мирської суєти. «De» – це якість, у якій полягає «висока доброчесність». «De» впливає на всі процеси людської життєдіяльності, починаючи від її народження і до смерті.

Отже, назва «TianDe» є уособленням прагнення косметичної компанії до досконалості, гармонії, краси й вишуканості. Саме про це мріяли засновники компанії, створеної у 2007 році в місті Барнаулі Алтайського краю. Алтай – казкова територія з безліччю сакральних пам’яток – стала малою батьківщиною TianDе. Саме там нині розташоване власне виробництво корпорації.

Ця міжнародна корпорація краси та здоров’я має свої представництва в 32 країнах світу, в тому числі й у Придністров’ї. В її асортименті – понад 500 косметичних продуктів, у тому числі унікальні сорти чаю для підтримки високого життєвого тонусу і відмінного самопочуття. В основі рецептур – багатовікові знання традиційної китайської й тибетської медицини в синтезі з новітніми науковими розробками.

Хотілося б зазначити, що вже упродовж кількох років міжнародна корпорація краси та здоров’я популяризує екологічний рух, постійно розширюючи свій екологічний асортимент, і виступає спонсором посадки дерев. Завдяки компанії, вже висаджено понад 500 000 хвойних саджанців у різних містах і країнах, у тому числі й у нашій республіці. Такий приклад ставлення до навколишнього середовища заслуговує поваги.

Про те, як удається філії в наших складних економічних умовах не просто вижити, а й розвиватися, нашому кореспондентові розповіла керівник компанії TianDe в Придністров’ї Вікторія Лунгу.

– Придністровська філія компанії TianDe цього року відзначила своє десятиліття. Це, безсумнівно, успіх. З чого все починалося?

В. Л.: Я прийшла в TianDe, тому що шукала свою нішу в бізнесі, щоб поповнити сімейний
бюджет, покращити добробут родини. У цій фірмі мене привабило те, що можна було заробляти гроші, перебуваючи вдома з дітьми, не від’їжджаючи за кордон, і мати вільний графік роботи. Крім того, величезне значення мали ті обставини, що для початку цього бізнесу не потрібні були великі фінансові вкладення.

– Які вимоги Ви пред’являєте до тих робітників, які працюють у філії або хочуть у Вас працювати?

В. Л.: Щоб працювати в TianDe треба, в першу чергу, мати бажання працювати та ясно бачити мету, знати, чого ви хочете добитися. Спеціальних вимог і особливих зобов’язань у нас немає. Кожен працює в міру сил і заробляє стільки, скільки хоче заробити. Але щоб заробляти, треба працювати.

– У чому секрет успіху Вашого бізнесу?

В. Л.: Секрет успіху дуже простий – прагнути допомогти людям, які до тебе прийшли, і домагатися своїх цілей. Тоді успіх вам буде забезпечений! А ще необхідно бути уважним до своїх клієнтів. Зовсім недавно, в грудні 2016 року, TianDe отримала головну нагороду міжнародного екологічного руху «Жива Планета», GLOBAL ECO BREND: диплом лауреата в номінації «Лідер соціально та екологічно відповідального бізнесу», а також особливий знак «100% екоякість» та міжнародний екологічний сертифікат.

Хотілося б, щоб в інших фірмах і компаніях було таке ж чуйне ставлення до клієнтів, принаймні, не гірше, ніж у нас. Адже працювати з повною віддачею непросто, це означає, що потрібно постійно консультувати споживачів, організовувати майстер-класи та презентації ексклюзивних продуктів краси та здоров’я, проводити заняття з кваліфікованими фахівцями в галузі медицини, косметології, психології, йоги, візажу. Усе це забирає багато часу і сил. Але гра варта свічок і обов’язково дає свої плоди.

Ці плоди для нашої республіки виражаються у створенні додаткових робочих місць, поповненні придністровського бюджету. Наслідуйте приклад тих, хто бере активну участь у благодійних акціях, в організації дитячих свят, у міських і республіканських заходах, осяваючи гарним настроєм усіх навколо. Адже хороша психологічна підтримка, здоровий клімат – це  теж важлива складова успіху, і ви обов’язково принесете у свій дім не тільки якісну продукцію, але й радість, добро, гарний настрій, які обов’язково «зарядять» на позитив усіх ваших близьких і знайомих.

Такий позитив не обходить стороною і працівників тираспольської філії фірми. До речі, сама Вікторія Лунгу нещодавно стала молодою бабусею.

Віталій   КОЛЬВЕНКО.