Біля джерел слов’янської писемності

Центральна міська бібліотека Тирасполя, як завжди, гідно підготувалася до святкування Дня слов’янської писемності. Нові умови пандемійного життя, виявляється, мають і свої плюси: люди навчилися жити й відпочивати в нових умовах і щодня доводити собі та навколишньому населенню, що ніколи не треба падати духом, потрібно цінувати життя, бачити в ньому все найпрекрасніше.

Таким способом, освоюючи нові інтернет-технології та можливості, працівники цієї установи культури підготували відеозапис фольклорного свята «Біля джерел слов’янської писемності».

Усе свято червоною ниткою пронизала думка про те, що слов’янська писемність і культура –це національне надбання і предмет нашої гордості. Не можна було, звичайно, не згадати слов’янських просвітителів Кирила і Мефодія та про те, який скарб вони подарували братнім народам.

Центральна міська бібліотека ім. О. С. Пушкіна щороку відзначає це свято, а оскільки наша рес-публіка багатонаціональна, у заході завжди беруть участь представники різних громад: російської, української, болгарської, польської тощо.

У новому форматі відеозапису придністровці та гості нашої республіки, а також багато людей далеко за межами ПМР зможуть побачити й насолодитися поетичним словом, яке завжди було, є і буде сполучною ланкою всіх народів. З якою душевною теплотою, щиро і красиво про рідну мову розповідає учениця 11-го класу ДОЗ РУТЛ-К Єва Кузьміна.

Пісня також завжди супроводжувала духовне життя людства, була опорою в його нелегкій праці й турботах, адже це живий голос народу, відбиття всієї його тисячолітньої культури. У піснях народ висловлював свої найпотаємніші надії та мрії. Подивіться відеопрограму, насолодіться прекрасною болгарською мовою, яскравими національними костюмами учасників народного вокального ансамблю «Ч’рвена кітка» Будинку культури села Паркани.

Тираспольський Будинок народних традицій і ремесел представив запальний виступ ансамблю народного танцю «Вікторія».

Кирило Сарсаков продемонстрував пісочну анімацію, в результаті чого на очах у глядачів народжується зображення книги, чорнильниці з пером.

Ось так віртуально, креативно й цікаво привітали придністровців зі святом Кирила і Мефодія та з Днем слов’янської писемності працівники столичної бібліотеки імені Олександра Пушкіна.

Подивитися програму ви зможете на інтернет-платформах Youtube, Instagram, Однокласники

https://www.outube.com/watch?v=PdwZfGJE5vk.

Наталя   СИНЯВСЬКА.