ДОРОГІ ВЕТЕРАНИ ВЕЛИКОЇ ВІТЧИЗНЯНОЇ ВІЙНИ! ШАНОВНІ ПРИДНІСТРОВЦІ!

Минуло 80 років з початку віроломного нападу фашистської Німеччини на Радянський Союз. Трагічні події, що розгорнулися вранці 22 червня 1941 року, стали для радянського народу початком Великої Вітчизняної війни. Ніколи раніше людство не стикалося з настільки величезними масштабами театру бойових дій і не зазнавало таких багатомільйонних жертв.

Війна стала суворим випробуванням для нашого народу, який опинився на межі знищення агресором, засліпленим людиноненависницькою ідеологією. Тяготи окупації, тортури та знущання, масове знищення мирного населення, мільйони загублених життів – усі ці злочини проти людства не мають терміну давності, їх суворе засудження лежить в основі вироків Нюрнберзького трибуналу німецьким військовим злочинцям.

Подвиг радянського народу, який зумів домогтися корінного перелому у війні, а потім і розгрому ворога, немеркнучою славою живе в серцях вдячних придністровців. Саме Радянський Союз узяв на себе основний удар німецьких загарбників, саме Радянський Союз зробив вирішальний внесок у розгром і беззастережну капітуляцію фашистської Німеччини.

Ми схиляємося перед безсмертним подвигом тих, хто вистояв у цій кровопролитній війні й переміг, визволяючи від коричневої чуми Європу.

Вічна слава переможцям! Вічна пам’ять полеглим у боях за Батьківщину!

Президент В. М. КРАСНОСЕЛЬСЬКИЙ