ШАНОВНІ МЕДИЧНІ ТА ФАРМАЦЕВТИЧНІ ПРАЦІВНИКИ! ВІД ІМЕНІ УРЯДУ ПРИДНІСТРОВСЬКОЇ МОЛДАВСЬКОЇ РЕСПУБЛІКИ Й ВІД МЕНЕ ОСОБИСТО ПРИЙМІТЬ НАЙКРАЩІ Й СЕРДЕЧНІ ВІТАННЯ З ПРОФЕСІЙНИМ СВЯТОМ!

У другій половині червня ми за традицією вшановуємо представників однієї з найважливіших і потрібних професій: лікарів, медичних сестер, фельдшерів, санітарів, провізорів та багатьох інших фахівців, чиє життя присвячене охороні здоров’я людей. Обравши медичне ремесло, ви чимало годин вивчали теоретичні засади та згодом на практиці переймали досвід старших колег.

Минулий рік нагадав нам, наскільки важка й необхідна праця медичних працівників, чітко показав: наші лікарі можуть протистояти новим небезпечним інфекціям. Ви щодня проявляєте стійкість, віддаєте сили та знання, щоб урятувати життя кожного придністровця.

Держава зі свого боку докладає максимум зусиль для створення комфортних умов роботи співробітникам медичної ланки. З року в рік зростає кількість лікарень, поліклінік, сільських лікарських амбулаторій і фельдшерсько-акушерських пунктів, які ремонтуються за програмою Фонду капітальних вкладень. Уряд націлений на збільшення витрат для закупівлі сучасного обладнання, підвищення кваліфікації наших медиків і створення різних державних програм.

Цього року, крім діючих проектів, запущені нові держпрограми з надання медичної допомоги придністровцям: проходження процедури ЕКЗ і заміна кардіостимулятора за кордоном, проведення консультацій вузькими фахівцями приватних клінік для дітей з особливостями здоров’я. Це лише частина нововведень нинішнього року.

Впевнений, надалі держава продовжить курс на підвищення доступності медичних послуг і зростання їхньої якості. Крім того, ініційована Урядом програма з придбання житла молодими фахівцями поступово набирає сили, тож усе більша кількість сімей, зокрема медпрацівників, одержує житло.

Щиро дякую кожному медику Придністров’я за щоденну працю, сердечність та чуйність. Бажаю міцного здоров’я, миру і добробуту. Нехай ваші домівки завжди будуть наповнені радістю і добром.

З повагою,

Голова Уряду О. В. МАРТИНОВ