Придністровська якість – показник на міжнародному ринку

Що мають вибирати жителі республіки: придністровські товари чи закордонні? Якість, доступна ціна та відповідність усім вимогам – вітчизняні товаровиробники пропонують своїм покупцям дійсно гідну продукцію. Гарним доказом цього є щорічний конкурс «Придністровська якість», який відбувається у грудні та підбиває підсумки діяльності багатьох підприємств ПМР.

Цей захід став уже традиційним, у республіці його проводять з 2003 року. Як зазначають організатори, головною метою є поліпшення якості товарів та послуг, а також підвищення конкурентоспроможності підприємств. Знак придністровської якості щороку стає почесним символом професіоналізму спільної праці багатьох майстрів республіки.

Головною особливістю конкурсу є те, що виробники товарів і послуг не змагаються між собою на вибір найкращого. Кожного претендента на перемогу оцінюють з погляду співвідношення його з ідеальними параметрами.

Нагородження переможців проекту відбулося 21 грудня в столичному Палаці культури. Тут зібралися представники провідних, а також зовсім молодих підприємств республіки.

З привітанням виступив Голова Верховної Ради Олександр Щерба. Він подякував присутнім за високий професіоналізм та внесок у розвиток економіки республіки. У своєму виступі Олександр Сергійович зазначив: «Придністровська економіка живе, народне господарство, спрямоване на експорт та імпорт, розвивається. Підбиття підсумків та вироблення орієнтирів на майбутнє – це елемент спроможності та визнання економіки, суспільства, держави. Наша республіка зберегла все краще, що дісталося нам від Радянського Союзу, і нині створює всі умови для того, щоб виробництво розширювалося. Секрет придністровської якості – у працьовитості придністровців».

У ювілейному конкурсі «Придністровська якість» взяли участь 227 позицій від 50 підприємств Тирасполя, Бендер, Рибниці, Дубоссар та Слободзейського району. Харчові, будівельні, сільськогосподарські товари, а також багато інших – на оцінку журі була представлена продукція всіх галузей промисловості Придністров’я. Щорічний досвід показує, що участь у конкурсі – це знак конкурентоспроможності продукції. Такі провідні підприємства, як ЗАТ «Тиротекс», ЗАТ ТВКЗ «КVINT», ВАТ «Флоаре» та взуттєва фабрика «Тігіна», виставляли на участь у конкурсі свої товари вже у п’ятнадцятий раз.

«Щороку ми підбиваємо підсумки економіки загалом, з основним упором на якість, технології, санітарні умови, створені на підприємствах. Ці важливі показники відзначають у комісії, яка працює упродовж двох місяців, відвідує підприємства і визначає кращих», – розповів віце-президент Торгово-промислової палати ПМР Василь Кожан.

Придністровська якість – це показник, який є важливим не тільки для населення республіки, а і для всього світу. Він свідчить про те, що наша продукція може бути і є конкурентоспроможною на міжнародному ринку.

Марія   ЛУНІНА.