Придністровці готуються до Олімпіади в Токіо

До головної події у світі спорту – Олімпіади в Токіо – залишилося вже менше місяця. Придністровські спортсмени – плавчиха Тетяна Салкуцан, рекордсменка в змаганнях з бігу Лілія Фіськович, каноїст Владислав Чеботар, тенісист Дмитро Лавров і дзюдоїст Віктор Скворцов – виступатимуть у складі трьох збірних: Молдавії, Росії та Арабських Еміратів.

П’ятеро придністровських спортсменів зовсім скоро виступлять на Олімпіаді в Токіо. Шлях до можливо найголовнішого старту в житті був тернистим і не простим, але їм все ж удалося прийти до своєї мрії.

Плавчиха Тетяна Салкуцан завоювала заповітну путівку на чемпіонаті світу в Кореї. Нині вона повністю занурена в підготовку до головних у своєму житті стартів. «Олімпійські ігри в Токіо все-таки відбудуться нинішнього року, зараз усі готуються до цього змагання, тому що залишилося зовсім трохи», – зазначила учасниця Олімпіади Тетяна Салкуцан.

Дистанцію по пересіченій місцевості, а точніше – марафон, в Токіо пробіжить Лілія Фіськович. Майстер спорту міжнародного класу з легкої атлетики вже брала участь у літніх Олімпійських іграх в Ріо-де-Жанейро 2016 року. Тираспольчанка поставила собі за мету: на цих стартах увійти в топ-10 спортсменів. «Перша Олімпіада була без досвіду, я тоді була недосвідчена спортсменка. Відтоді ж, сподіваюся, я здобула певний досвід, досить багато марафонських дистанцій пробігла. Нині сподіваюся потрапити до олімпійської вісімки», – впевнено прогнозує Лілія.

Дзюдоїст з Бендер Віктор Скворцов – володар чорного поясу. Останні 8 років він виступає за збірну Об’єднаних Арабських Еміратів. Спортсмен входить у список 20 кращих дзюдоїстів планети. Віктор (також як і легкоатлетка Лілія Фіськович) – учасник Олімпійських ігор в Ріо. «Моя кар’єра вже наближається до завершення, і для мене це буде досить складно, весь час потрібно бути в тонусі», – визначив першочергове завдання боєць перед змаганнями в Токіо.

Шлях до мрії довжиною в 10 років подолав тенісист із Тирасполя Дмитро Лавров. Вирішальним стартом для нього став чемпіонат у Словенії, де він і завоював путівку в Токіо. Увесь цей час поруч із ним була його дружина – Оксана. Тепер подружжя готується здійснювати заповітну мрію – одну на двох. «Як будь-якому спортсмену, звичайно ж, хочеться перемоги. Я сподіваюся, що все вийде. Суперники, з якими доведеться грати, –мені відомі. Я вже знаю приблизний склад. Думаю, я з ними поборюсь і складу їм гідну конкуренцію», – розповів тенісист, учасник Олімпіади Дмитро Лавров.

Нелегко було вирвати путівку в Токіо і каноїсту Владиславу Чеботарю: недавно він виграв золото чемпіонату Росії. Перемога й стала путівкою на Олімпійські ігри. «Я дуже радий, тому що десь років чотири постійно був на фініші другим, а цього разу, на відборі на Олімпіаду, прийшов першим. Тепер представлятиму Російську Федерацію на Олімпійських іграх», – розповів Владислав Чеботар.

Разом з каноїстом Росію представлятиме Дмитро Лавров. Лілія Фіськович і Тетяна Салкуцан виступатимуть за збірну Молдавії, а Віктор Скворцов побореться за прапор ОАЕ.