Масштабні змагання Легкоатлетів

Після довготривалої карантинної перерви на Кам’янському стадіоні знову відбулися масштабні змагання. На Відкритий чемпіонат міста з легкої атлетики прибули команди з шести міст Придністров’я та Молдови.

З привітанням до 250 спортсменів віком від 10 до 19 років звернувся голова міськрайради народних депутатів Олег Кісничан. Від імені керівництва Кам’янського району він побажав учасникам чемпіонату перемог на бігових доріжках і в секторах для метання. Адже червневі змагання – своєрідний підсумок минулого навчального року: можливість показати все те, чого юні легкоатлети навчилися в спортивних школах, звірити свої результати з тим, чого досягли суперники, навіть помітити й запозичити оригінальні прийоми…

Напружена боротьба розгорнулася на бігових доріжках. Дистанції у 60, 100, 200 і 300 метрів спринтери долали за секунди. Суперники, що чекали забігів на трибуні, вболівали не лише за «своїх» – за кожного, хто очолював гонку. А тих, хто відставав, підтримували вигуками: «Давай, давай!», закликаючи боротися до кінця. Кращі результати показали бігуни з Кишинева, що завоювали 12 медалей різної гідності, зокрема п’ять золотих.

А от у секторах для метання диска і штовхання ядра рівних не було господарям чемпіонату. Підготовлена викладацькою групою на чолі з заслуженим тренером ПМР Василем Лисим кам’янська команда завоювала 28 призових місць, у тому числі 15 перших! Серед метальників теж панувала дружня атмосфера. Тільки виражали свої емоції вони не гучними вигуками, а вельми шляхетно – за допомогою оплесків. На честь кам’янчан, які метнули снаряд особливо вдало, вони лунали нерідко. А досягнення Дениса Кутковецького (на фото) суперники зустріли справжньою овацією, визнаючи талант юного дискобола.

Продовжувач легкоатлетичної династії, Денис тренується в Кам’янській спеціалізованій дитячо-юнацькій школі Олімпійського резерву сьомий рік. За цей час виріс у всіх сенсах слова. Під керівництвом тренера вищої кваліфікаційної категорії Василя Лисого розвинув свої природні дані та загартував характер, привчився до зібраності й пунктуальності. Восени Денис виконав норматив кандидата в майстри спорту в метанні диска. А вже в нинішньому році став двократним переможцем Відкритого чемпіонату ПМР із легкої атлетики та призером чемпіонатів Молдови. Причому на деяких змаганнях 14-річний підліток відрізнився, штовхаючи та метаючи снаряди, які мають вагу, значно вищу від тієї, що встановлена віковими нормативами. На нинішньому чемпіонаті Денис від спроби до спроби покращував свої результати, а коли диск, пущений умілою рукою, досяг відмітки 60 м 60 см – сектори для метання вибухнули тривалою овацією…

Загальним підсумком змагань стала перемога команди господарів, у складі якої – 31 призер чемпіонату. На другому щаблі символічного п’єдесталу пошани – тираспольські легкоатлети, які завоювали 21 призове місце. Третій загальнокомандний результат – у спортсменів із Кишинева (15 медалей різної гідності).

Ніна   ПАНАЇДА.